Arkadaşlar merhaba. Aracım 2011 model 1.5 dizel otomatik bussines fluence. 176 bin km de. Araçta abs var. Bir ay önce yoğun dolu yağışlı bir havada 80-90 km hızla uzun yolda giderken birden fren ve direksiyon kilitlendi fren taş gibi oldu direksiyon ise hiç dönmedi stop lambası yandı ve ekranda kırmızı renkli "Fren sistemi arızası" şeklinde uyarı verdi. Araba birkaç saniye buzda kayar gibi kaydı ve sonra direksiyon ve fren kendine geldi arabayı kaza yapmadan durdurabildik. Arabayı durdurduğumda motor çalışır vaziyetteydi yani araba stop etmemişti. Sonra Kontağı kapatıp motoru durdurdum biraz bekleyip tekrar çalıştırdım. Aynı uyarıyı tekrar verdi ama fren pedalı normaldi ve direksiyon da normaldi. Aracı hafif hareket ettirdim ve uyarı gitti herşey normale döndü. Sanayi de güvendiğim bir ustaya götürdüm bilgisayara bağladı ve bir hata kaydı buldu ve bilgisayardan düzeltti. Aradan bir ay geçti ve Bugün asfalt yolda 30-40 km hızla giderken aynı fren sistemi arızası uyarısını tekrar verdi ancak bu defa fren ve direksiyon kilitlenmedi. Aracı bu defa servise götürmeyi düşünüyorum. Daha önce bu arızayı yaşayan var mı? Neden kaynaklanmış olabilir acaba? Yardımlarınızı bekliyorum.