Fren sistemi arızası uyarısı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sariyerli

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
rkadaşlar, 2011 Megene 3 1,5 Dizel aracımda çözemediğim bir durum var. Her zaman değil ama arada bir arabaya ilk bindiğimde kartı yerine taktığımda ya da kartı takmadan çalıştırdığımda " Fren sistemi arızası " şeklinde bir uyarı çıkıyor. Böyle olduğunda abs kilometre göstergesi çalışmıyor. Direksiyon kaskatı sert oluyor ve araba ile giderken ayağımı gazdan çekince tekleme oluyor.

İlk yaptığında özel bir Renault servisinde bilgisayara bağlattım. Düşük enerji şeklinde bir şey çıktı. Ancak akü ölçümü yapıldığında bir problem çıkmadı. Bunun üzerine bir elektrikçiye ****rmem gerektiği söylendi. Araya yılbaşı filan girdi ****remedim. Arada aynı uyarı yanmaya devam etti. Kısa bir süre kullandıktan sonra stop edip 10 dakika sonra çalıştırınca bu uayrı yanmıyor ve araba normale dönüyor.

Yine bir kez yaptığında bu defa Renault Mais Servisine ****rdüm. Orada bilgisayara bağladılar hiç bir arıza göstermedi. Aküyü ölçtüler o da sorunsuz çıktı.

Böyle bir şey başına gelen arkadaşımız ya da bu konuda bilgisi olan var mı?

Son düzenleme:
Aracın bu arızaya düştüğünde resimlerini çekin öncelikle hatta videosunu sonra aracı yetkili servise götürün ve daha önce açtırdığınız iş emrini çıkarttırın ve sorun olduğunu belirtin belki aracın fabrikasyon bir hatası olabilir bu konuda sonuç alamazsanız. Durumu Renault müşteri temsilciliğine bildirin eğer ordan da sonuç alamazsanız oturduğunuz yer ve şehre göre size tavsiye edebileceğimiz yerler de onarım konusunda size yardımcı olalım.

Aracın bu arızaya düştüğünde resimlerini çekin öncelikle hatta videosunu sonra aracı yetkili servise götürün ve daha önce açtırdığınız iş emrini çıkarttırın ve sorun olduğunu belirtin belki aracın fabrikasyon bir hatası olabilir bu konuda sonuç alamazsanız. Durumu Renault müşteri temsilciliğine bildirin eğer ordan da sonuç alamazsanız oturduğunuz yer ve şehre göre size tavsiye edebileceğimiz yerler de onarım konusunda size yardımcı olalım.

Çok teşekkürler. Umarım büyük bir problem değildir.

Renault Mais Ataşehir Servisi Abs Beyin arızası olarak karar verdi ve %10 indirimıyle beraber 2400 TL. istedi. Arabayı cuma akşamı aldım. Aldığımdan beri cumartesi, pazar ve bugün henüz arıza uyarısı vermedi. Bazı arkadaşlar piyasadaki beyincilerin bunu tamir ettiklerini söyledi. Netice itibarıyle beyin denen şeyin bir kartı var ve üzerinde aparatlar( diyot, direnç, entegre vs.) var. Şimdi tekrar arıza uyarısı verene kadar beklemedeyim.

bende de megan 2 var fren arıza uyarısı alıyorum ilk başta arada yanıp sönüyordu simdi sürekli yanıyor aynı arızası olan çözüm bulan varmı

bende de megan 2 var fren arıza uyarısı alıyorum ilk başta arada yanıp sönüyordu simdi sürekli yanıyor aynı arızası olan çözüm bulan varmı

Balatalarınız kontrol edildi mi? Bitiyor olabilir.
Hidrolik kontrol edildi mi?

AYnı sıkıntı bende vardı, fren hidroliği eksilmiş. Hatta debriyaj bile sertleşmiş ama benim ayağım alıştığı için farketmemişim. Dot4 takviyesinden sonra debriyajda yumuşadı, o arızada gitti. Bir kontrol edin derim

fren sistem arızası

ne yaptınız sorunu çözdünüzmü bende 2011 grand scenic var aynısı bende oldu

fren arıza

rkadaşlar, 2011 Megene 3 1,5 Dizel aracımda çözemediğim bir durum var. Her zaman değil ama arada bir arabaya ilk bindiğimde kartı yerine taktığımda ya da kartı takmadan çalıştırdığımda " Fren sistemi arızası " şeklinde bir uyarı çıkıyor. Böyle olduğunda abs kilometre göstergesi çalışmıyor. Direksiyon kaskatı sert oluyor ve araba ile giderken ayağımı gazdan çekince tekleme oluyor.

İlk yaptığında özel bir Renault servisinde bilgisayara bağlattım. Düşük enerji şeklinde bir şey çıktı. Ancak akü ölçümü yapıldığında bir problem çıkmadı. Bunun üzerine bir elektrikçiye ****rmem gerektiği söylendi. Araya yılbaşı filan girdi ****remedim. Arada aynı uyarı yanmaya devam etti. Kısa bir süre kullandıktan sonra stop edip 10 dakika sonra çalıştırınca bu uayrı yanmıyor ve araba normale dönüyor.

Yine bir kez yaptığında bu defa Renault Mais Servisine ****rdüm. Orada bilgisayara bağladılar hiç bir arıza göstermedi. Aküyü ölçtüler o da sorunsuz çıktı.

Böyle bir şey başına gelen arkadaşımız ya da bu konuda bilgisi olan var mı?

ne yaptınız sorunu çözdünüzmü bende 2011 grand scenic var aynısı bende oldu

Merhabalar 2010 megane 2 exceptıon aracımda fren arızası uyarısı aldım ve aracım otomatik start stoplu.Aracı stop düğmesine basmama rağmen hiçbir şekilde stop edemiyordum.Bujı jaklarını sökerek stop ettım.Tekrar çalıştırdım yine aynı.Bujı jaklarını yine söktüm ve stop ettım sonra akü kutup başlarını soktum.10 dakika bekledim.Aku baslarını ve bujı jaklarını bağladım defalarca start stop yaptım sorun yok düzeldi dıye sevınırken aracı azcık hareket ettırdım ve yıne fren arızası ve stop etmıyor.bunun yanısıra aynı gün içerisinde vıtes kutusunu kontrol ettir uyarısıda vermeye başladı ve araç vites değiştirmiyor sonra dusundumku bu tamamen elektronik beyin veya sıgorta ünitesi ıle alakalı.Aracımı Kocaeli ernaz yetkili servise götürdüm.Aracı perşembe akşam bıraktım.1.5 gün sonra arızayı bulduklarını söylediler. UPC panosu arızlanmıs ve 1500 tl masraf çıkardı.Yalnız şöyle bir sıkıntı var servise vıtes kutusu kontrol ettir arızası bunun yüzünden mi dediğimde.net cevap alamadım.aynı zamanda iki elektronik alarm gelıyor ve bırı upc panosundan diğeri belli değil bakalım aracı alayım dönüş yaparim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri