Fren disk ve balata değişimi

Merhaba eğer sizde bu uygulamayı denerseniz yorumunuzu buradan paylaşın lütfen

Merhaba eğer sizde bu uygulamayı denerseniz yorumunuzu buradan paylaşın lütfen

En kısa zamanda deniycem coşkun akadaşım sonucu burada paylaşırım yalnız bunu yaparken toyota kulüpteki arkadaşın yaptığı gibi araç çalışır vaziyette fren pedalını birkać kere pompalayıp öylemi yapsam? buna çekiniyorum. şöyleki bu durumda 1 hava yapma olasılığı 2 fren hidrolik yağının uzun süre açık kalmasından dolayım nem alma durumu olabilir diyorum acaba araç çalışmazken fren hidrolik kabının kapağını açıp fazlasını şırıngayla çekip kapağını kapatsam yeterli olmazmı?

oVVAQm.webp

En kısa zamanda deniycem coşkun akadaşım sonucu burada paylaşırım yalnız bunu yaparken toyota kulüpteki arkadaşın yaptığı gibi araç çalışır vaziyette fren pedalını birkać kere pompalayıp öylemi yapsam? buna çekiniyorum. şöyleki bu durumda 1 hava yapma olasılığı 2 fren hidrolik yağının uzun süre açık kalmasından dolayım nem alma durumu olabilir diyorum acaba araç çalışmazken fren hidrolik kabının kapağını açıp fazlasını şırıngayla çekip kapağını kapatsam yeterli olmazmı?
Fren hidrolik deposu kapağı açmak ile yada fren pompalamak ile frenler hava yapmaz . Araç çalışmaz ikende yağın fazlası alınabilir

Fren hidrolik deposu kapağı açmak ile yada fren pompalamak ile frenler hava yapmaz . Araç çalışmaz ikende yağın fazlası alınabilir

Peki yağın fazlasını alırken freni pompalamaya gerek varmı? freni pompalamadan yağın fazlasını alsam olurmu?

qvvjA3.webp

Fazla yağı alırken bu havalandırma deliğinide açsammı sanki kapak şiş gibi şişli görünümde.

Maalesef o kadar bilgim yok

Q2LgJg.webp

aYlBdR.webp

Arkadaşlar sorun çòzüldü sanırım araba kendine geldi gerçi otobana çıkıp denemedim ama şehir içinde denedim yağı çektim tam maksimumda bıraktım dedim ama max çizgisinin azıcık altında kalmış.sıkıntı olmaz heralde araba kendine gelmişken tekrar ilave yapmak istemedim pedal biraz yumuşadı normal tutuyor yağı almadan önce pedala hafif dokunduğun anda zınk diye duruyordu ama arabayıda zorluyordu.bu seviyede kalsın değilmi daha ellemeyim yalnız kullanma kılavuzunda dot4 kullanın yazıyor ama arabadaki dot3 geçen yıl biraz eksilmişti bagajdaki hidolik yağından tamamlamıştım eksilrse bu yağı kullanabilirmiyim 3 yıldır bagajda duruyor.

1E6no5.webp

Arabadaki bundan.

Geri