Fren disk ve balata değişimi

66 yozgat

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar dün brodwayımın fren disk ve balatalarını değiştirdim eski diskler hem içten hemde dıştan bayağı aşınmıştı frenler tutuyordu ama uzun yola çıkıcam için her ihtimale karşı değiştirdim.önceki disklerin markasını göremedim ama kenar kısımları paslanmıştı. eski balata trw diye bir markaymış.yeni takılan diskler Feredo marka balatalar bosch marka diskler gri renkti bunun sebebi dökme demir olmasımı? fren disk ve balata değişinden sonra herhangi bir ayar gerekiyormu ustam disk ve balataların montajından sonra aracı çalıştırdım freni pompala dedi 4 ile 5 defa pompaladım yeterlimidir? birde bu disk değişiminden sonra rot balans ayarı gerekirmi? son bir soru olarak disk ve balata ömrü ne kadardır? kusura bakmayın biraz uzun oldu

Hayırlı olsun ilk zamanlar biraz zayıf tutar frenler zamanla alışır biraz temkinli kullanın yeter . Trw Bosch Feredo iyi markalar sorun yaşamazsınız . Balans ayarı normalde gerekmiyor anormal bir titreme hissederseniz ustaniza danışınız

Hayırlı olsun ilk zamanlar biraz zayıf tutar frenler zamanla alışır biraz temkinli kullanın yeter . Trw Bosch Feredo iyi markalar sorun yaşamazsınız . Balans ayarı normalde gerekmiyor anormal bir titreme hissederseniz ustaniza danışınız

Sağol arkadaşım ALLAH razı olsun teşekkür ederim.

Coşkun arkadaşım peki bu frenlerin alışma süreci tahminen kaç km?

takım olarak kaca degıstınız? feredodısk balata ve ıscılıge 400 tl ısrtedıler

5yD2Ql.webp
BzL4yD.webp
dBO07r.webp

Z39J9k.webp

g6OyOQ.webp

GD95Dv.webp

9NmENO.webp

LDbElz.webp

MDdW16.webp

önceki diskler bunlardı disk ve balata değişiminden sonra fren hidrolik seviyesi yükseldi gibi geldi bana maksimumu geçnesi zararlımı?

Coşkun arkadaşım peki bu frenlerin alışma süreci tahminen kaç km?
Fren kullanımına bağlı 4 5 defa kazık fren yapsanizda yeterli . misal 70ile giderken müsait yolda aniden durun bunu 4 yada5 kez yapın yeterli

Disk ve balata değişiminden sonra fren hidrolik seviyesi yükseldi gibi geldi bana.(psikolojikmi bilmiyorum) normalmidir sonra eski seviyesine inermi?

Fren kullanımına bağlı 4 5 defa kazık fren yapsanizda yeterli . misal 70ile giderken müsait yolda aniden durun bunu 4 yada5 kez yapın yeterli

70 giderken ani frenmi? bu tehlikeli olmazmı? normal frenlemeyle alışmazmı sonuçta diskte balatada yeni.

Geri