Kış lastiklerini yeni aldım, yaza girerken yazlık lastikte alacağım. Lastikleri sıfır ve iyi markalardan almaya çalışırım her zaman bende bu durum takıntı.
Aracı aldığım gibi lastikleri değiştirdiğim için rot balans yeni yapıldı.
Dediğiniz gibi fluence için üretilmiş spor yay ne yazık ki bende bulamadım bulduklarımda yan sanayi ürüne benziyordu.
Aracın yol tutuşu derken demek istediğim dönerken, biraz sert virajlarda araç sağa sola yatıyor gibi geliyor. Spor yay bulamazsam sizin izlediğiniz yolu izleyip yayı kestirme veya presleme işlemi yaptırabilirim.
Lastik konusunda benzer durumdayız. Yaz lastikleriyle yol tutuş artacaktır ama bunu net söyleyebilirim. Bir de bazı model lastiklerin yol tutuşları daha yüksek de olmakta. Umarım burada dengeyi sağlarsınız.
Sert viraj dışında, Fluence yumuşak ve büyük gövdeli bir araç olduğundan sağ sol hareketlerinde veya normal virajda da yatıyor. Daha sert ne şekilde yay koyarsanız bu yatma eğilimi azalır ama daha iyi yol tutar mı bunu bilemeyiz. Büyük ihtimal ama yere yaklaşınca arkadan savrulma (oversteer) azalma durumu olası.
Kişiler karıştı sanırım pres yaptıran @er.tansel ... Ben hiç yaptırmadım. Düşünmem de şahsen.