Parcayi degistirdikten sonra benim yakıt yaklaşık 1 litre kadar dustu. Ama su ara olcum yapamıyorum ise gidis 9 km işten dönüş 9 km ve hava sartlari da malum bu aralar 6.5 7.2 civari yakiyor. Sizin bahsettiğiniz pompa farkina gelince söyle bir durum var. Buğra depo kalibrasyonu adi altinda bir video cekmisti ona bir bakin. Ben o ayarlamayi yaptiktan sonra “tuketilen yakıt” kismindaki veri pompayla neredeyse birebir tutuyor. Örneğin bende dijital kadran var. Renault fabrikasyon olarak her bir kutuya farklı litre tanimlamis. Bende bugranin videosuna göre her bir kutuya 7 litre yakıt tuketilince dusmesi talimatini girip sadece en son kutuyu 5 litre yakıt kalinca sön seklinde uyarladim. Bu ayarlamadan sonra örneğin yine tuketilen yakıt kisminda benim dolu depo ile harcadigim yakıt 20 litre gosteriyorsa pompa atana kadar 19 veya 21 litre araliginda yakıt alıyor. Bu ayarlamayi yapmadan önce 4-5 hatta 6 litre kadar sapma oluyordu. Diğer yandan ben hesaplamayi pompadan hiç yapmadim bu ayarlamayi yapmadan önce de araç bilgisayari üzerinden gidiyordum. Ama su bir gerçek egr degisince en az 1 lt yakıt sarfiyati azaldi.
Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi