Merhaba;
Öncelikle Nevuelle CLio 4 estetik açıdan tamamen evrim gecirmiş diyebiliriz.Görünüşü duruşu tasarımı harika olmuş.Sınıfındaki araçlarla artık fazlasıyla yuzlesebilecek karşılaştırılabilecek duruma gelmiş.Yerden yüksekligi 4.5cm daha alçaltılmış yeni clio4 böylelikle yol tutuşundada guven verecek gibime geliyor.Dış kaportada uygulanan kromajlar aracı daha cagdaş göstermiş.Arka tampon altındaki karlık dedigimiz siyah bölge ve yan bariyerlerdeki siyah bölgelerde tamamen piano black.Çok şık ve zarif.Yan bariyerlerin üzerinden de ince ve kibar bir nikelaj geçiyor ki buda çok dikkat cekici kılmış yeni clio 4 ü.
İç tasarıma değinirsek ;
Ön göğüs eski clio lardaki gibi sert plastikten değil audi ford yada fluence de kullandıgı yumuşak dokudan oluşuyor( en boşunda bile bu şekilde ) , piano black kaplamalar aracı daha modernize etmiş.Vites kolu sanki biraz daha kısaymış gibi ama bu onu saran derinin yüksekliginden de bana öyle gelmiş olabilir.Kapı eşigi kromajları da araca sportif bir görüntü katmış.Airbag ve pessenger ikaz lambaları tavan lambasının önüne yerleştirilmiş bu hertaraftan görüşü kolaylaştırmış.Arka kapı kolları gizli hale gelerek güzel olmuş bu içerden hiç bir şekilde etkileme yapmıyor.Döşemelerdeki renk uyumu gayet makul ama kalite dahada arttırılabilirdi.( teflon kumaş vs. )iç hacim olarak ta eski cliodan daha geniş geldi bana.boyum 1.95 olmasına ragmet rahatlıkla sıgabildim .
Orta konsoldaki dokunmatik ekran LG teknolojisi ile güçlendirilmiş.Bu Necvox tan daha iyi bir ekranla karşılaşacagımızın habercisi.
Arca camlarda hala manuel sistem kullanmaları gercekten ağlanılası bir durum.Bu kadar değşiklige arka camları her modelde standart otomatik hale gelmesi beklenirdi.Clio 4 RS in Türkiyeye gelmemeside büyük bir acı kayıp.Bunlar da zayıf yanı diyelim.
Jant secenekleri eski clio lardan kat kat daha güzel sonuc olarak diyebilirimki ilk defa bir clio yu sevdim.Herkese hayırlı ugurlu olsun...
Evren TOPCU