Eunroof tan gelen ses....

karabulut1978

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar 3 gün önce aldığım 2007 scenic te sunroof tan cızırtı halinde ses geliyor ve beni inanılmaz rahatsız ediyor...özellikle araç rolantide veya düşük vitesdeyse var bu ses...hız artınca seste kesiliyor...bozuk yoılda ise aynı ses tekrar geliyor...sorun nedir ne yapmam gerekir...yardımlarınız için teşekkürler...

sceniclerde açılır tavanlar sorunlu,takır tukur sesler çıkarıyor,tozda kesinlikle açmayacaksın.serviste özel bir spreyi var onu sıkıyorlar,gecici çözüm ama,toz girerse gene aynı şey oluyor.benim öndeki rüzgar fileside yırtılmıştı,garantiden değişmiştik.aklında olsun otobanda giderken falan 160 170 sakın ha sakın açma o tavanı :)

sceniclerde sunroofun arkasında 4 tane badem şeklinde plastik takozlar var onları değişince ses kesilir ve rahat çalışır 120 tl civarında

Sunruuf ayaklarındandır.Zamanla sunroof ayakların ezilmesinden dolayı ses yapar zor açılır vs..
Servisten ziyade bulunduğunuz şehirde sunroofcular daha ucuza halleder.

Ayakların sorunlu olma ihtimali yüksek :eyv

spreyin sıktırın deneyin geçmesese ayaklar değişicek mecburen... benimikinin de ayakları kırık ama sprey sıktırmıştım geçti...

herkese teşekkür ederim...

Denildiği gibi 4 adet siyah badem şeklindeki parçanın aşınması ile oluışan bir ses o servis 200 300 lira para alıyor halbu ki toplamda 100 dk lık bir işlem kendinizde yapbilirsiniz oto erdem gitti gidiyorda falan 20 30 lira 4 adet siyah pilastik ayak.

Ben geçen ay değiştirdim.25TL ye aldım 4 tane bademi değiştirmesi 10dk mı almadı çok çok basit.Tors uçlu tornavida ve wd40 ile yapıyorsunuz herşeyi.

bende 60 tl ye badem şeklindeki papuçları değiştirttim.

Geri