şimdi bi reno kullnıcısı olarak dsg yi övmem ama şu var.
teknik olrak verilere bakarak konuşulursa dsg nin geçiş hızı olsun tepki süresi olsun daha iyi olduğu konuşuluyo.
ayrıca dsg nin oluşturulmasında audi nin stronic i porşe nin pdk si den hep yaralanılmış.
yani hepsi birbirinden bişeyler almış ortaya vw grubunun araçlarına özgü vites-şanzıman pürüssüzlüğü çıkmış
ama dediğiniz gibi bunun yanında olumsuz yanları da var.
tabi ki bu trafiğin durumu ile ilgili aracın bakımı ile de orantılı
yoksa fabrikadan çıkan her dsg şanzıman sorunlu olsa şimdiye kadar defalrca sakız olmuştu ağızlara
bi de şöle bi durum var
bilindiği üzere cla gla gibi mercedes modelleri reno motorunu alıp kullanıyo
tabi "abi bu mercedes de bozdu remo motoru kullanmaya başladı yakında kaopanır bu firma" diyen kişiler de var etrafımda
ben bişey demedim hiç bi zaman bu kişilere
ama şunu da kaçırmamak gerekir
mercedes firması renonun motorunu alıp ona dct şanzıman koyuyo
yani uzak doğu kökenli şanzıman koyuyo
neden reno motoru ile reno şanzıman değil
burada edc nin fiyatının pahalı olması gibi bişey den söz etmek doğru olmaz çünkü aradaki farkllar büyük firmaların göz ardı edebileceği farklar
burada ki olay dct nin dg ile edc arasın da olması durumu gibi geliyo bana
yani sorunsuz ile pürüssüz arasında bişeyler bekliyo gibi mercedes.
ama edc şanzımanın da görmezden gelinicek tarafın yok ama ben bi reno kullanan kişi olarak dsg şanzımanı bu kadar iyi biliyosam
edc de bişeyleri iyileştirip başka marka oto kullanan kişilerin edc kullandıklarında "vay be bu bölesine ii olduğunu bilmiyodum" demesi gerekir
bunu ister süreyi aşşaya çekerek yapar ister iniş aşşağıya yığılmayı ayarlayarak yapr ister hızlanamdki vites tercihlerini kalibre eedrek yapar onu bilemem
ama ben hamd olsun memnunum

herkese çok selam