Elbette Bmw, Mercedes ya da Audi kalite anlamında genel olarak daha iyi olacak. O kadar para sırf hava için verilmiyordur. Ama bu konunun anlaşılması endüstride, üretim teknolojilerinde gelinen noktayı anlamayı gerektirir. Bugün know-how denen şey ve teknoloji özellikle gelişmiş ülkelerdeki kapitalist rekabet yüzünden eskisi kadar bulunamaz ve pahalı değil. Bu yüzden Çin'li otomobil üreticileri bile belli bir standardı tutturabiliyorlar. Çünkü üretim imkanları hata yapan insandan çok robotikleşmeye başladı ve endüstri 4.0 ile gerçekleşen dijitalleşme, üretim verimini önemli ölçüde arttırdı. Bu sürecin sonunda eskiden giriş ve orta seviye araç üreten Renault, Dacia gibi bir firmayı satın alıp eski segmentini onun üzerine kaydırdı ve kendi segmentini de bir kaç tık ileriye götürdü. Üst donanım seviyelerindeki özellik ve konfor arttı, premium sınıf araç üreticilerine olan uzaklığı çok önemli ölçüde azaldı. Gerek tasarım, gerek konfor ve güvenlik anlamında bu firmalardan çok geride değiller.
Asıl sorulması gereken soru şudur : Bmw 5.20 , Talisman ile arasındaki fiyat farkını gözlemlenebilir, tespit edilebilir mevzular üzerinde (duygusal, manevi, prestij gibi vb şeyler değil) hakeder mi ? Ben hakettiğini düşünmüyorum. Aynı şeyi 1.16 ve Megane IV karşılaştırması için söylersek Megane zaten her açıdan daha iyi bir araba, tartışması bile yanlış olur.
Asıl sorulması gereken soru şudur : Bmw 5.20 , Talisman ile arasındaki fiyat farkını gözlemlenebilir, tespit edilebilir mevzular üzerinde (duygusal, manevi, prestij gibi vb şeyler değil) hakeder mi ? Ben hakettiğini düşünmüyorum. Aynı şeyi 1.16 ve Megane IV karşılaştırması için söylersek Megane zaten her açıdan daha iyi bir araba, tartışması bile yanlış olur.