hocam naptın?
anlatıklarınızın doğru olduğu hiç düşünmüyorum vede EDC 1.5 dci 90 clio4 sahibi olan bende olduğum için doğruda olmadığını net ifade edebilirim.
saatde 5km/h'da 2inci vitesde motor artık 400rpmde bunun nesi normal ? bunun manuel kullanmakla yada otomatikte olmakla alakası yok konu sahibi gayetde anormalite yaşıyor.
şahsen ben olsam dediğim gibi yazılımı geçici olarak sildirir (çoğu yazılımcı bedavaya yada çok cuzi bir tutara yapıyor) önce servise danışırdım akabindede arıza giderilir ise dyno'ya birde stock girerdim.
aracınız 110-115hp üretecek yazılımla 106hp üretmiş ise kaçak yada tıkanıklık vs olabilir tespit etmek faydanıza olabilir, genelde 1.5dcilar stock 94-96hp çıkıyor dynoda, benim araç 95.6hp sonuç vermişti sizinkide muhtemelen sağlıklıysa o civarda bir güç üretecektir.
benim araç benzinli hocam bende de durum aynı 1 e düşmüyor neredeyse hiç ama 400 devire de düşmüyor elbette. zaten rölanti değeri bile 700-800 civarı bende.. eğer arkadaşın devri 400 e düşüyorsa mutlaka servise götürmeli tabiikide.. yazılımla da alakası yok önceden de böyleydi demiş arkadaş. mutlaka servise gitmesinde fayda var öyle bir durumda