Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bu sorunla biz sık sık karşılaşıyoruz araba hararet yaptıysa veya motor çok ısındıysa hortum patlatır yada küçük bi delik açar yada delik varsa deliği büyütür.
öncelikle hoşgeldiniz.soğutma sisteminin herhangi biryerinde mutlaka kaçak vardır su eksiltiyorsa.sistem komple elden geçmesi lazım kaçağın nerede olduğunu anlayabilmek için.öylediğin hızlarda 45 dk değil daha uzun sürelerde bile gitsen yine de su eksiltmemesi lazım.şayet bi yerlerden kaçırmıyorsa.o söylediğin yolda ben hergün gelip gidiyorum ve hemen hemen aynı süratlerde seyrediyorum ve bi sıkıntı olmuyor.ve kaçak devam ettiği sürecede sistem hava yapacaktır.neticede bi yerdenhortumları patlatır yada araba susuz kalır conta yakarsın.mutlaka bi ustaya göstermek lazım.tanıdık ustamız var fakat bu hafta full nöbetçiyim.ankaradaki diğer arkadaşlar yardımcı olacaklardır.hafta sonuna kadar idare edersen bende yardımcı olabilirim.aracınız hayırlı olsun sıkmayın canınızı çok basit bi problem.bi ara motor yağını bi kontrol edin seviyesi yükselmişmi bi bakın
Renault 19 larda bu radyatör ile ilgili arızalar kroniktir ..
Aracınızı akşam park edin , sabah su tahmini nerden akıtmış ona bakın , sonra kaputu açın ve boruların üstünde sıvı yani antifiriz ve su lekesi varmı diye gözden geçirin... Aynı sorun bizde de vardı şuan da en ufak bir eksiltme yok ..
İnşallah hortumlardadır , patlak ... Radyatörler çok pahalı çünkü ...
Ostimde arabayı aldığım eski sahibi ustaya götürdüm bugün radyatör kapağı çatlamış ordan atıyormus antifiriz izinden de belli oldu yeni tempra kapağı aldım orijinal ıns sorun olmaz artık maksimum sevıyesıne kadar doldurdum suyu ank dan geldım sabah bakacağım bakalım hala eksilme varmı varsa kesın kaçak var.
Gitmişken yanan silecek motorunu da değiştirdim usta 70 lira dedi motora taktı fiyatı dogrumudur biliyorsanız paylaşın bende usta hakkında fikir edineyim. Aracım 240 kurus yakıyor şimdilerde yakıtı düşürme peşindeyim. Teşekkürler yardımlarınız için dostlar.