Direksiyon Çevirince Gelen Wıvvzzvv Sesi

Subab için 25 tl mi önceki clio m da 150 tl almışlardı hatta araba bir gün kaldı sanayi de motoru soğusun falan
hocam sen o ustaya bıdaha gıtme motor sabaha kadar mı soguyormus en fazla 1 saat bekletıyorlar zaten eskı clıo mu ıkı ay once ustama gotrmstum 20 tl ye yaptırmıstım

hocam sen o ustaya bıdaha gıtme motor sabaha kadar mı soguyormus en fazla 1 saat bekletıyorlar zaten eskı clıo mu ıkı ay once ustama gotrmstum 20 tl ye yaptırmıstım

Arkadaşlar benim araba ilk contaları değiştiğinde ücretsiz subap ayarı yapıldı. Biraz bindim tekrar gittim yine ücretsiz yapıldı.
1,5 yıl sonra kendim yaptırdım cepten. ilk önce 40 istedi bozuk para olmadığından cebimdeki 25 e yeter dedi.
Subap ayarı soğukken yapılıyor doğrudur. İlk yaptırdıklarımda akşamdan bırakmıştım ve sabaha yapılmıştı. Bu sefer sabahtan erken gittim motor iyice soğuyana kadar gölgede bıraktılar ve metaller iyice soğukken ayar yapıldı. 3 saatte filan soğudu yani.
Bir problem yok şimdi. Subap ayarı yapılmadan önce yakıt ortalama 15-18 kuruş arasıydı.
En son Egzoz değişti ve 2 hafta sonramı ne olması lazım subap ayarı yapıldı. Bakalım yakıta etkisi olacakmı. (Belkide artar yakıt :( )

hocam sizin şikayet direksiyon pompası kaynaklı fakat bu güne kadar bindiğim en lüks araçlarda bile (elektrikli direksiyon pompası olanlar hariç) rölantide hafif oynama yapar. Sonuçta direksiyon pompası gücünü motordan alıyor:)

Geri