S.a. arkadaşlar yeni üyeyim...aracım 2003 model clio 2 dizel...Sorunum şu her zaman yapmıyor meret ses yokken motorda sorun görünmüyor onun için tamirciye gittiğimde sesi duymadığı için sadece tahmin söyledi direksiyon pompası diye...Yolda gitttiğim sırada aniden sol ön tarafta çok gürültülü bir şekilde bir ses çıkıyor öyleki ön tarafta oturanların ayak altlarında titreme yapıyor yani o kadar gürültülü ve titreme yapan bir ses...bazen hemen kesiyor bazen bir süre gidince ses kesiliyor...Araç soğukken,sıcakken, devirliyken falan farketmiyor her durumda da çıkıyor ama dediğim gibi her zaman yapmıyor bazen hiç yapmıyor bazen çalıştırıp az bişey hareket edince yapıyor...İnternette araştırdım direksiyon pompası sorununda direksiyon sağa sola çevirince ses yaparmış bide direksiyon sertleşirmiş...Benim öyle bir proplemim yok direksiyon gayet yumuşak yani hidroliğin çalıştığı belli vede dün farkettim direksiyonu sağa sola çevirince ses kesti yani tersi bir durum oldu...Ancak sanırım sorun yinede direksiyon pompasında çünki yine internetten araştırdığıma göre direksiyon pompası farın altında çamurluğun iç kısmındaymış galiba bendeki seste tam oradan geliyor motoru açınca tam belli olmuyor ama kulağımı çamurluğa yaklaştırınca ses ve titreme şeklinde sanki bozuk motor sesi gibi yüksek bir ses duyuyorum...
Arıza hakkında bilgisi olan varmı acaba inşallah başımıza büyük maliyet açılmamıştır ilk defa dizel araç aldım...
Arıza hakkında bilgisi olan varmı acaba inşallah başımıza büyük maliyet açılmamıştır ilk defa dizel araç aldım...