Clio4 stop-start özelliği

​İlk İş perşembe günü hemen deniyeceğim :D

yolcu koltuğuna hafif elinizi bastırdığınızda emniyet kemeri ikaz ışığının anında yandığını görebilirsiniz.koltukların altlarında ağırlık sensörü var arkadaşlar

Bunu teslimatı yapan vatandaş size söylemeliydi bence...

Gecen akşamda entresan bir durum benim başıma geldi, ailemle birlikte yemeğe çıktık, eşim ve kızım arabadan çıktılar restaurant kısmına geçtiler, bende park yerine girdim, arabayı park ettim, araba stop etmedi, stop tuşuna baştığımda anahtar uyumsuzluğu uyarısı verdi, nedeni anahtarı eşim cantasında götürdüğü için araç anahtarın algılama mesafesinden uzakta kalmıştı. Diyeceksiniz, eşiniz arabadan çıktığında arac stop etmesi lazımdı, sanırım şoför koltuğunda oturduğumdan beni algıladığı için diyebilirim. Normal şartlarda anahtar cebimdeyken, ilk olarak park ettiğimde araç stop ediyor, kapımı açtığımda ise arabanın tüm sistemi otomatik kapanıyor, son aşama arabadan 2-3 adım uzaklaşmadan da merkezi kilit sistemi arabayı kitliyor.

Ben genelde kartlı çalıştırıyorum. Böyle durumlarla karşılaşmamak için. Ben de şöyle bir durum yaşadım. Yokuş aşağı sıkışık trafikte stop etti, sonra gıdım gıdım trafik yürürken ben debriyaja basmadan ayağımı frenden çekerek yokuş aşağı birkaç dur kalk ile indim. Sonra trafik açılır gibi oldu hızlanmaya başlayınca debriyaja basmadan kendiliğinden çalıştı.

Son düzenleme:
ozamanlar şaşırtıcı gelen bu bilginin şuanda normal gelmesi normal mi? acaba bildiğim için mi böyle oldu :D

Geri