Arkadaşlar bakıma verdim ve tesli aldım aracımı.Yaklaşık olarak 420 civarı bişey tutcaktır dediler.Bende daha önce bir yıl bakımına değilde,bir yıldan daha önce 20000 bakımına gitmiş bir dizel Clio4 ün bakım masrafının 330 olduğunu öğrendim.Yok efenim fiyatlar güncellendi,yok efenim parça değişim chart'ı değişti falan dediler ama,polen filtresini değiştirmeden 330 verdim.Hala çok fazla geliyor bana ama,bi kaç farklı şehirden sordum telefonla,400 altı kimse fiyat vermedi.Velhasılı bakım mevzusunu hallettik.S&S konusuna gelirsek,ben buradaki herkesden daha farklı düşünüyorum sanırım,yaşadığım şehirle alakalı olabilir.Elbetteki Trafik yoğunluğuna göre alacağın verim değişir,sanırım bu sebeple s&s çalışsında çalışsın diye ısrar edip duruyorum.Gaziantepde ikamet ediyorum ve hafif raylı toplu taşıma saçmalığı (tramvay) şehir trafiğini rezil ediyor gerçekten.Senede 15000 km,günde ortalama 40 km demektir.Hergün ortalama olarak 30 kırmızı ışıkta duruyorum.30 sn ortalama süre(dur-kalk faktörü ve gün içi trafik yoğunluğuna göre 90sn bulan kırmızı ışıklarıda etken faktör olarak gözetirsek) ile yaklaşık oarak 15 dk kadar ışıklarda bekleme süresine ulaşıyorum.Benzinli bir aracın rölanti anında saatte 0,6-0,8 Lt/Saat miktarında yakıt tükettiğini varsayarsak, buda hergün 0,175 lt benzin sarfiyatı demek.Ayda (0,175*30) 5,25 lt,senede ise 63 Lt benzin demek oluyor.Detaylı hesabımı benzinin skmsonik zam performansında arındırıp hep 5 lira olacak ve kalacakmış gibi düşünürsem,(63*5) 315 tl demek oluyor.Öyle saıyorum ki,start&stop özelliği bana hersene bi senelik bakım hediye etmeli,zira adam gibiçalışırsa,sağladığı yakıt tasarrufu takriben bakım'a denk geliyor.
Saygı ve Selamlarımla