Clio icon 2015 icon dci edc neden çok yakiyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan byyuxel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Benim aracım Megane 1,5 dci 110 hp. 125 km yol yaptım otobanda 4,2 lt/h.

sitede defalarca konuşuldu hatta insanlar watsapp gruplarında alayını bile etti, nedense türkiyede renault diyince az yakacam diye suyunu çıkaranlar dolu,dahası
adam asla kötü yada normal yaktığını söylemez ama gider senede 2 defa gittiği uzun yolda yaptığı 90kmh hızdaki yakıt tüketimini yazar ve benim araç böyle yakıyor der.

yakıt nsl ölçülür diğer araçlarla (üyelerle)kıyaslanır? araçlarımız birebir aynı koşullarda olur ise yani:

1) lastikler araç soğukken kapıda yazan değerde lastik şişik
2) aracın bakımı taze yapılmış
3) araç önceden sürülmüş motor sıcakken
4) klima/kalorifer,far,teyp kapalı
5) araçta yük,bodykit,jant vb orijinal dışı ağırlık/sürtünme yok
6) benzer saat ve hava koşullarında (derece)
7) birebir aynı hızlarda ,atıyorum konu açılır denilirki yukarıdakilere ek olarak gelin hepimiz sabit hızda eğimsiz otobanda 100kmh/ akabinde 120kmh ölçsün

bitti gitti bu koşullarda X kişi ile Y kişi arasında %10 fark çıktın (0.5lt) kendimi keserim

EDC ile 7 litre yakarsın diyen arkadaşlar ne içmiş bilmiyorum. yoğun trafikte kullanıyorum 5,7 litre yakıyor. şöyle söyleyeyim eskiden 1.2 tsi dsg golf vardı o bu mesafelerde 9 litre yakıyordu. edc sizden bile ekonomik kullanır. eski şanzumanlarla karıştırıyorsunuz çift kavramalı şanzımanı. manuelde daha da az yaktıracam diye kasıyorsanız dizel motoru devirsiz kullanmak daha pahalıya gelebilir söyleyeyim.

sitede defalarca konuşuldu hatta insanlar watsapp gruplarında alayını bile etti, nedense türkiyede renault diyince az yakacam diye suyunu çıkaranlar dolu,dahası
adam asla kötü yada normal yaktığını söylemez ama gider senede 2 defa gittiği uzun yolda yaptığı 90kmh hızdaki yakıt tüketimini yazar ve benim araç böyle yakıyor der.

yakıt nsl ölçülür diğer araçlarla (üyelerle)kıyaslanır? araçlarımız birebir aynı koşullarda olur ise yani:

1) lastikler araç soğukken kapıda yazan değerde lastik şişik
2) aracın bakımı taze yapılmış
3) araç önceden sürülmüş motor sıcakken
4) klima/kalorifer,far,teyp kapalı
5) araçta yük,bodykit,jant vb orijinal dışı ağırlık/sürtünme yok
6) benzer saat ve hava koşullarında (derece)
7) birebir aynı hızlarda ,atıyorum konu açılır denilirki yukarıdakilere ek olarak gelin hepimiz sabit hızda eğimsiz otobanda 100kmh/ akabinde 120kmh ölçsün

bitti gitti bu koşullarda X kişi ile Y kişi arasında %10 fark çıktın (0.5lt) kendimi keserim

Tabiki yazdıklarında haklısın. Ama normal şartlarda sürülen bir aracın 7 lt yakmasına da bir sözün vardır umarım. Haaa alırsın sport moda, köklersin kalkışlarda 7 değil 17 yakar. Ama adam gibi kullanırsan arabayı böyle 4,2 de yakar.

EDC ile 7 litre yakarsın diyen arkadaÅŸlar ne içmiÅŸ bilmiyorum. yoÄŸun trafikte kullanıyorum 5,7 litre yakıyor. ÅŸöyle söyleyeyim eskiden 1.2 tsi dsg golf vardı o bu mesafelerde 9 litre yakıyordu. edc sizden bile ekonomik kullanır. eski ÅŸanzumanlarla karıştırıyorsunuz çift kavramalı ÅŸanzımanı. manuelde daha da az yaktıracam diye kasıyorsanız dizel motoru devirsiz kullanmak daha pahalıya gelebilir söyleyeyim.

konunun 3 sayfasınada baktımda anlamadım kim EDC olduğu için araç 7lt yakması normal demişki?

yoğun trafik nedir hocam ucu açık aşırı sığ ve ultra göreceli bir tanımdır yoğun trafik

Ali hergün otobanda sabit hızda 10sn durmaksızın 100km ilerliyordur adam bir kazaya denk gelir 20dk kaybeder hanım deli trafik vardı bugün der

Veli Moskovada yaşıyordur (istanbul düdürü leyla kalır) hergün 20km aldığı 2 saat yerine 1.5 saatde gider ohh bee bugün yollar ne açıktı der

bu sebebten diyorumki en doğru olan kıyaslama yöntemi insan his/algı/görece faktörü değil minimum adeta sıfır olduğu koşullarda kıyaslamak oda benim yazdığım şekilde olur.

2013 yılından beri nerdeyse 300bin km yaptığım 4 adet clio 4 1.5dci 90 EDC aracım oldu kimi euro 5 kimi euro 6motorlu ve size rahatlıkla belli koşullar altında bu araç 7lt görür kardeşim gayet normal diyebilirim.

aracınızın sayacını sıfırlayın, direk motor soğuken girin o trafiğe üzerinede klimayı açın abartılı bile sürmeden bakın kaç lt yakacak (tabi göreceli olan trafik gerçekten adam akıllı trafik ise)

Geri