Clio 5 2020 1.0 sce 72 hp Clio Yağ Seçimi.

Harunt

Kayıtlı Üye
09-Aydın
Arkadaşlar merhaba Clio 2020 1.0 sce 72 hp manuel araç satın aldım. Yağ bakımları yaptırcamda yap konusunda herkes başka birşey söylüyor. Castrol yağ seçicisinde hiç bir yağ önerisi yok soruyorum sanayide kimi 5w-30 diyor servis geçmişi 5w-40 yağ koyulmuş diğer marka yağ seçicisinde de hiç bir öneri bulamadım.

Rn 17 Rn 710 Rn 720 bir sürü yağ çeşidi var bu konu da yardımcı olurmusunuz rica etsem. Hangisi doğru seçim 5w40 koymak daha mı sağlıklı araç için Aydın bölgesinde yaşıyorum çok sıcak bir iklim olması nedeniyle yağ seçimi fark ediyor mu ? Lütfen yardımlarınızı bekliyorum.

Merhaba arabaniz hayırlı uğurlu olsun.

Ayni araci kullanıyoruz. Aracinizda partikül filtresi olmadigindan RN710 uyumlu 5W-40 kullanabilirsiniz.

Servis Shell* GTX 5-40 A3/B4 (ACEA) kullanıyor. Siz aynı standartta Magnatec de kullanabilirsiniz.

*Marka yanlış yazmışım, dogrusu Castrol GTX olacak.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Harunt
Merhaba arabaniz hayırlı uğurlu olsun.

Ayni araci kullanıyoruz. Aracinizda partikül filtresi olmadigindan RN710 uyumlu 5W-40 kullanabilirsiniz.

Servis Shell GTX 5-40 A3/B4 (ACEA) kullanıyor. Siz aynı standartta Magnatec de kullanabilirsiniz.
Öncelikle cevap ve öneriniz için çok teşekkür ederim. Servis Castrol anlaşmalı yağ değilmiydi ? 5w-40 olması konusunda sizinle hemfikirim ama sanayide 5w40 olayında çok şaşkın Liqui Molly yağ satıcısına sorduğumda bile neden araçta bir sorun mu var 5w40 istiyorsunuz diye cevap aldım. Castrol yağ seçicide olmadığı için onlara mail atmıştım bu konu da yardımcı olurmusunuz diye az önce onlarda mailime cevap verdi GTX 5w30 C4 ürünümüzü kullanmanızı tavsiye ederiz diye cevap yazmışlar. :) bence neden 5w30 dediklerini onlarda bilmiyor.

• Beğen
Tepkiler: mcgc
Cok özür diliyorum castrol yerine shell yazmışım, evet dogrusu:

Castrol GTX 5w40 A3/B4 (ACEA) RN710

olacak.

Ben Renault Diyalog'u arayip aracin sase numarasini vererek servis ve bakim tablosunu rica ettim. Sagolsunlar mail attilar tabloyu. RN710 bilgisini de Diyalog çalışanı verdi aracinizda partikül filtresi olmadigindan diye ekledi ayni zamanda.

Tablodaki kullanilmasi gereken yag olarak iklime göre:

15W40
10W40
5W40
0W40

diye belirtmişler.

Her marka yağda 5W40 A3/B4 RN710 bulunmadığı icin farkli vizkoziteler verebiliyor bazi markalar.

Son düzenleme:
Hatta foruma faydamiz olsun, o tabloyu buraya koyayim:

clio 5 bakım formu.webp

Gerçekten çok teşekkür ederim bu konu da en güzel cevabı vermiş oldunuz

• Teşekkür Et
Tepkiler: mcgc
Ben de teşekkür ederim, sayenizde foruma bir katkimiz oldu.

• Beğen
Tepkiler: Harunt
Geri