Konuyu hortlatıyorum müsadenizle. Bu ara otomatik kararan dikiz aynası olayına ben de biraz kafa yordum. Baktım araştırdım megane 3, fluence ve clio hatta latitude dikiz aynaları hep aynı.
Şurada bu işlemi yapan bir vatandaşın çektiği video var.
Bugün merak edip ayna kapaklarını çıkarttım ve altyapı olup olmadığına baktım. Aracım icon donanım makyajlı kasa. Otomatik kararan ayna için gerekli elektrik soketi benim araçta mevcut DEĞİL. Sadece dijital klimanın sensörü ve yağmur sensörü için soket mevcut. Yani bu aynayı almak istersem tavan lambasından hat çektirmek gerekiyor.
İnternet üzerinde 250-300TL arasında fiyatlarla satılıyor bu aynalar.
Sıfır araca opsiyon olarak eklenen Park Asistan Paketi (Elektrokrom Ayna + Ön Arka Park Sensörü + Geri Görüş Kamerası) fiyatı ise 1600 TL. Bu fiyata değmez diye düşünüyorum. Garanti bitene kadar aracı satmaz isem bu aynadan takmayı düşünüyorum.
Dikiz aynasının ikinci eli çok sağlam olmayabilir. İçindeki sıvı bozulursa zor durumda kalınabiliyor. Kararan aynanın sıfırı kapaklı olmayan (yağmur ve far sensörsüz) 170 lira buldum ama kapak olayı çok canımı sıktığı için ve koskoca İstanbulda ( hurdacı dahil) bu aynanın kapağını bulamadığım için bu projeden vaz geçtim. Serviste aynı aynayı sıfırını 500 lira işçilik hariç satıyormuş. Bir aynaya bu kadar vermek değmez bence.