Clio 4 Otomatik Kararan Dikiz Aynası

Konuyu hortlatıyorum müsadenizle. Bu ara otomatik kararan dikiz aynası olayına ben de biraz kafa yordum. Baktım araştırdım megane 3, fluence ve clio hatta latitude dikiz aynaları hep aynı.

Şurada bu işlemi yapan bir vatandaşın çektiği video var.

Bugün merak edip ayna kapaklarını çıkarttım ve altyapı olup olmadığına baktım. Aracım icon donanım makyajlı kasa. Otomatik kararan ayna için gerekli elektrik soketi benim araçta mevcut DEĞİL. Sadece dijital klimanın sensörü ve yağmur sensörü için soket mevcut. Yani bu aynayı almak istersem tavan lambasından hat çektirmek gerekiyor.

İnternet üzerinde 250-300TL arasında fiyatlarla satılıyor bu aynalar.

Sıfır araca opsiyon olarak eklenen Park Asistan Paketi (Elektrokrom Ayna + Ön Arka Park Sensörü + Geri Görüş Kamerası) fiyatı ise 1600 TL. Bu fiyata değmez diye düşünüyorum. Garanti bitene kadar aracı satmaz isem bu aynadan takmayı düşünüyorum.

Dikiz aynasının ikinci eli çok sağlam olmayabilir. İçindeki sıvı bozulursa zor durumda kalınabiliyor. Kararan aynanın sıfırı kapaklı olmayan (yağmur ve far sensörsüz) 170 lira buldum ama kapak olayı çok canımı sıktığı için ve koskoca İstanbulda ( hurdacı dahil) bu aynanın kapağını bulamadığım için bu projeden vaz geçtim. Serviste aynı aynayı sıfırını 500 lira işçilik hariç satıyormuş. Bir aynaya bu kadar vermek değmez bence.

Dikiz aynasının ikinci eli çok sağlam olmayabilir. İçindeki sıvı bozulursa zor durumda kalınabiliyor. Kararan aynanın sıfırı kapaklı olmayan (yağmur ve far sensörsüz) 170 lira buldum ama kapak olayı çok canımı sıktığı için ve koskoca İstanbulda ( hurdacı dahil) bu aynanın kapağını bulamadığım için bu projeden vaz geçtim. Serviste aynı aynayı sıfırını 500 lira işçilik hariç satıyormuş. Bir aynaya bu kadar vermek değmez bence.

Ayna ve kapağı Megane 3, Latitude, Fluence, Clio gibi tüm Renault modellerinde aynı. Bulmak bu kadar zor olmasa gerek. Üst kapakta bir şey yok tamamen boş. Sadece alt kapakta ısı sensörü var dijital klimalı modeller için. Yağmur sensörünün ise ayna ve kapakla hiç alakası yok. Cama monte edilmiş şekilde geliyor cam değişiminde. Bunları göz önünde bulundurup tekrar düşünebilirsiniz.

Bir ara aracı satmak istedim servisle yaşanan (konusu da olan) malum olaylardan dolayı. Araç istediğim fiyata satılmayınca bir sene kadar daha kullanmaya karar verdim. Şimdi tekrar ayna konusunda düşünmeye başladım. Sadece çıkma ayna bulunabilirse veya sadece ayna alınabilirse tavan lambasından elektrokrom aynaya ekstra bir hat çekip besleme yapmak yeterli olacak gibi görünüyor.

Ayna ve kapağı Megane 3, Latitude, Fluence, Clio gibi tüm Renault modellerinde aynı. Bulmak bu kadar zor olmasa gerek. Üst kapakta bir şey yok tamamen boş. Sadece alt kapakta ısı sensörü var dijital klimalı modeller için. Yağmur sensörünün ise ayna ve kapakla hiç alakası yok. Cama monte edilmiş şekilde geliyor cam değişiminde. Bunları göz önünde bulundurup tekrar düşünebilirsiniz.

Bir ara aracı satmak istedim servisle yaşanan (konusu da olan) malum olaylardan dolayı. Araç istediğim fiyata satılmayınca bir sene kadar daha kullanmaya karar verdim. Şimdi tekrar ayna konusunda düşünmeye başladım. Sadece çıkma ayna bulunabilirse veya sadece ayna alınabilirse tavan lambasından elektrokrom aynaya ekstra bir hat çekip besleme yapmak yeterli olacak gibi görünüyor.

Fluence e ben kararan dikiz aynası takacaktım. Olumsuz özelliği şöyle güneş aynaya uzun süre vurunca içindeki civayı patlatıyo yani ayna uzun ömürlü olmuyor. Aynayı bulsam kapaklarını bulamıyorum. Kapakları bulsam pahalı aynı renkte bulamıyorum. Bende yapmaktan vaz geçtim.

Konuyu biraz hortlatıyorum ama takabildiniz mi yada takan varmıdır bende bu aralar bakıyorum

Geri