Arkadaşlar merhaba,
Paylaşımlarınız için çok teşekkürler.Aracım 2014 clio icon . ben de sizler gibi ses sisteminden hiç memnun değildim ve ses sistemi montajını dün bitirdim ve belki bi yardımı dokur diye sizinle paylaşmak istedim.
Amfi: gto a 604 4 kanal
comp: infinity reference 16 cm
woofer: infinity reference 30 cm
bunlar benim eski aracımdan kalma sistemlerdi kompenant hariç. kompenant demişken onun uzun bir hikayesi var aslında. daha 1 hafta önceye kadar aracımın ön kapı hoparlörlerini bass reflex kutulu 13cm olarak biliyordum ve neredeyse e bay dan bunu sipariş edecektim
http://www.ebay.com/itm/CT25RT08-16...046646?hash=item5d43d5d8b6:g:c68AAOSw-itXwBwf
allahtan kapıyı söküp bakmışım ve ön kapı hoparlörlerin reflex kutusuz 16 cm olduğunu öğrendim tabiki bu apartı sipariş etmedim. kağıt hoparlörleri kesip yerine infinity leri yerleştirdim. tabi tweeter ları da malum yerine monteledim. böylece komp ları halletmiş oldum sıra geldi amfi kablolarına. bu arada orjinal ana üniteyi kullanıyorum.
gönül isterdi ön arka ve bas rca çıkışlı bi teyp kullanabilseydim ama bütçem yok maalesef. cadence marka deck çevirici kullandım. yanlız arkadaşlar genelde tesisatçılar sinyali arka çıkıştan alır. ben de öyle almıştım fakat bu durumda bloetooth la telefon görüşmesi yapamıyorsunuz sinyali mutlaka ön çıkışlardan alın. ben de sonra değiştirip ön çıkışlardan aldım ve bu sorun çözüldü.arka hoparlörler ise alpine 13cm coax onlar da direk ana üniteden besleniyor.
amfi elektrik ve tetik kablosunu soldan,rca kablosunu ise sağdan çektim.böylelikle muhtemel motor sesini engellemiş oldum.
Arkadaşlar ben bu işe kademe kademe başladım. önce arka hoparlörleri alpine 13 cm coax, sonra önlere kompenantları taktım ana ünite ile amfisiz denedim çok kötü oldu. daha sonra bu ikisini amfi takarak besledim bu sefer çok net ses aldım (tabi deck çevirici ile alınabilecek en net ses) ama bu seferde baslar yetmedi sonra arka kapıları ana üniteye bağlayıp bagaja infinity bası bağladım.
Şu an çok iyi ses alıyorum çok memnunum arkadaşlar birden sohbete girmiş gibi oldum kusurum olduysa affola. umarım yardımım dokunmuştur.