Clio 4 Lütfen Yardım Tavandaki izler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Akls1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Buradan güneş yanığı gibi görünüyor. Konunun uzmanına göstermekte fayda var. Aynı araçtan bende de vardı. 5. sene sonrası aynı lekeler bende de oluştu. Hatta bagaj camının üstündeki, tavanda kalan plastik kaplama iyice pembeleşmişti. Öyle sattım. Eğer daha önceden seramik kaplama veya boya koruma yapıldıysa ondan kaynaklı da olabilir. Basit bir işlemle düzeltilir diye düşünüyorum.

Buradan güneş yanığı gibi görünüyor. Konunun uzmanına göstermekte fayda var. Aynı araçtan bende de vardı. 5. sene sonrası aynı lekeler bende de oluştu. Hatta bagaj camının üstündeki, tavanda kalan plastik kaplama iyice pembeleşmişti. Öyle sattım. Eğer daha önceden seramik kaplama veya boya koruma yapıldıysa ondan kaynaklı da olabilir. Basit bir işlemle düzeltilir diye düşünüyorum.

Teşekkür ederim yakından herhangi bir şey gozukmedigi için güneş yanığına ihtimal vermemiştim dediklerinizi dikkate alacağım

Öyle yapacağım lakin kablonun gölgesi zaten gözüküyor tam ortadaki beyaz izi kastetmiştim.

pardon hocam yazınca farkettim beyazlığı sanki uzaktan güneş yanığı gibi görünüyor. Artık rengini atmaya başlamış sanki. Citroen berlingolarda fabrika çıkışı boya üzerinde vernik olmadığını duymuştum o araçlarda da boya toz şeklinde eline geliyor. Servise göster istersen boya problemide olabiir belki

pardon hocam yazınca farkettim beyazlığı sanki uzaktan güneş yanığı gibi görünüyor. Artık rengini atmaya başlamış sanki. Citroen berlingolarda fabrika çıkışı boya üzerinde vernik olmadığını duymuştum o araçlarda da boya toz şeklinde eline geliyor. Servise göster istersen boya problemide olabiir belki

Bilmediğim için soruyorum servis konu ile alakalı yardımcı olabilir mi? Çünkü götürdüğüm bir kaç kaportacı boya ustası yakından baktığı için herhangi bir şey görmediklerini söylediler. Yukardan bakıldığında belli oluyor. Rengin pembeleşmesi gibi bir durum olsa anlarım fakat beyazlık anlam veremedigim bir durum.

Hatalı bir pasta cila denemesi ya da güneş yanığı olabilir. Fotoğraflar bizi yanıltıyor, 3. görselde tavanda düzeltme var gibi bakılınca ancak böyle bir detayı kaçıracaklarını sanmıyorum.
Beyaz floresan ışıklar tutularak kontrol ettirme şansınız oldu mu?

Hatalı bir pasta cila denemesi ya da güneş yanığı olabilir. Fotoğraflar bizi yanıltıyor, 3. görselde tavanda düzeltme var gibi bakılınca ancak böyle bir detayı kaçıracaklarını sanmıyorum.
Beyaz floresan ışıklar tutularak kontrol ettirme şansınız oldu mu?

Merhabalar hocam
Aracı yeni aldim Exper dediğiniz gibi detaylı ışık vs kontrol etti. Işlem veya herhangi bir güneş yanığı başlangıcı olsaydı bilgilendirme yaparlardı diye düşünüyorum. Bu yüzden sorunun ne olduğunu çözemedim.

güneş yanığı başlangıcı için bilgi vermeyebilir hocam o kadar güvenmeyin.
Merhabalar hocam
Aracı yeni aldim Exper dediğiniz gibi detaylı ışık vs kontrol etti. Işlem veya herhangi bir güneş yanığı başlangıcı olsaydı bilgilendirme yaparlardı diye düşünüyorum. Bu yüzden sorunun ne olduğunu çözemedim.

Ben küçük noktalı kısımı diyor zannettim başkan, ne var yani fikirde mi beyan etmeyek hemen gömdün bizi =)

dolu,göçük işlemi ile ne alakası var anlamadımki :) diğer arkadaş ise anca alay etmiş gözünüzü seveyim bu şekilde cevap verilecekse verilmese daha iyi :(

konu sahibine dönecek olursak evet hocam bariz şekilde dediğiniz gibi güneş yanığı başlangıcı hani dir,bence vs demiyorum bariz şahsi fikrim o sebeble işin çok başındayken öyle yıkamacı,kenarda köşedeki oto kuaför vs değil adam akıllı uzmanına gösterin neyse müdahallesi önden yapsınlar derim bir kere yapılsın düzgün yapılsın başınız ağrımasın

Bu aracın kendi boyası pembeye yakın bir renktir. Kaputu kaldırıp altına bakarsanız görebilirsiniz boyasının rengini. Araca bu rengi veren verniğidir. Alev kırmızısı renginin verniği şeffaf değil kırmızı renktedir. O yüzden güneşten dolayı vernik yanması olursa aracın rengi pembeleşebilir. Bunu bilmeyen eksperler olmayabilir diye düşünüyorum.

Duayen nokta atışı konuşuyor, kendisininde belirtiği gibi araçta özel bir renk (renk sonucu/nihai renk) söz konusu ve bu sonuca götüren detay çift kat özel bir verniğe sahip oluşu.

bu vernik detayı dışında aracınızda şahsen benim fikrim gerçektende güneş yanığı söz konusu,netde vakit kaybetmeyin hocam gidin adam akıllı bir profosyonel firmaya adamlar kontrol etmeye para bile alırlarmı sanmam alsalarda makul birşey olur, göster fotolarını ona göre özel ışık altında baksınlar.

yalnız şunu unutmayın her işlem sonrasında (özellikle pasta işin içine girerse) verniğiniz bir tık daha incelecektir bu sebeble gerçektende işi bilen birine gittiğinize çok ama çok emin olun

Geri