Merhaba arkadaşlar. Çok severek aldığım ve severek uzun süre kullanmayı düşündüğüm aracım için iki sıkıntım vardı. İkisini çözdüm. Aracım 2013 Clio 4 Joy 25.000 km oldu.
Islık sesi 90 km hızdan sonra aracın içinde bildiğimiz çalıyor. Çoğumuz müzdaribiz. Çözümü ise basit ve ucuz.
Arka hoparlör montajı konforu arttırıyor, yol sesini kesiyor ve kalite hissini arttırıyor. Ayrıca müzik zevki inanılmaz artıyor. Clio 4 ler için olmazsa olmaz.
Öncelikle Dayson Extra Siyah Mastik alıyoruz. Ben kargo dahil 13 tl gibi bir rakama internetten sipariş ettim. Oto yalıtımı için kullanılan bir malzemedir.
Daha sonra bir kaportacıya gidiyoruz. Kelebek cam çerçevesi düz tornavida yardımıyla çok kolay çıkıyor ve silikon tabancası ile fotoğraftaki gibi uyguluyoruz.
Çıtayı iyice yapıştırdıktan sonra 135 KM hıza kadar denedim. En ufak ıslık sesi kalmadı. Dolayısıyla rüzgar sesi de azalıyor.
Gelelim arka kapı hoparlör mevzusuna. Aslında arka kapıya kadar kablo çekilmiş. Uygulama basit. Ama arka kapının plastiğini çıkartınca hoparlör yerleştireceğimiz yer siyah bir kapak ile kapalı. Matkap yardımı ile çıkartmamız gerekiyor. Ondan sonra hoparlörü direk monte edeceğimiz için matkapla delik açmak gerekiyor. Çünkü orjinal plastik hoparlör yuvası içinde hazır değil. Gidip almakta gereksiz masraf olur. Bunun dışında uygulama basit. Kapıyı açtığımız zaman kapı direğinde bir soket görüyorsunuz. Onu çıkarıp bakarsanız bu şekilde olduğunu görürsünüz:
Görüldüğü gibi 2 tane pin var. Biri artı biri eksi buradan doğrudan kapıya bir kablo çekip hoparlöre taktığınız gibi ses geliyor.
Evet renault, eco tuşu gibi tesisatı çekmiş sadece hoparlörü bağlamamış.
Şu hoparlör 60 lira civarına bulunabiliyor ve arka kapı için gayet yeterli oluyor. Teybin çıkışı kötü olduğu için 22. ses seviyesinden sonra bozuyor. 22'ye kadar gayet iyi bilginiz olsun. Ayrıca konforu direk arttırıyor ve yol sesini önemli oranda azaltıyor. Jamesson tweetterli hoparlörler.
Özelellikle joy kullanıcıları için hoparlör montajını mutlaka tavsiye ederim. Bu kutunun içinden kablolar da piniyle çıkıyor. Ben 25 tl verip elektirikçide bağlattırdım.
Bu arada ilgisini çekenler olursa jant kapağı boyama: