Arkadaşlar herkese merhaba,
Forumda yeniyim ve bu da ilk mesajım. 10 gün önce 63.000 km.de temiz, bakımları yapılmış bir Clio 4, 0.9 Tce icon aldım. Araba donanım v.s. süper ancak ne yaptıysam tüketimi 8,4 lt./100 km. altına düşüremedim. Bursada yaşıyorum ve akıcı bir şehir içi trafiğinde 10 km. gidiş - 10 km. geliş toplam 20 km. günlük kullanımım var arada bir de durağım var. Ortalama hızım 24 km. civarı.
Sürüş modum sakin ve eco mod açık. İşin ilginç yanı benden önceki arkadaşın ortalaması 5,6 lt., gözümle de gördüm test ederken. Sürüş şartları aynı. Aradım sordum bu nasıl oluyor diye, abi eco modu aç 2000 devirde vites değiştir gaza çok abanma dedi ama ben zaten orjinalimde bunları yapan biriyim.
Garanti kapsamında olduğu için dün Renault Mais'e götürdüm, OTS zart zurt bir kaç test yaptılar. Motor, enjeksiyon ve bilumum alet edavat sorunsuz çıktı. Yani görülüyorki araç ve donanımla ilgili bir sorun yok ve önceki aracın sahibi de düşük tüketimi kanıtladığı için soru işareti yok.
Siz değerli ve tecribeli kullanıcı arkadaşlarımdan böyle bir şey yaşayıp sonrasında değerlerini düşürebilen varsa bana nasıl yaptığını söyleyebilir mi?
Çok teşekkürler şimdiden.