Clio 4 icon turbo 0.9 90bg stop&start yakit durumu

Rnav ek yazılım olmadan geri gorus kamerası aktiv oluyor

Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katılıyorum
Şehir afyon
Eco mod açık
11.000 km
Sakin kullanim güncel şehir içi ortalamam 6.0lt
Şehirler arası sabit 110 km 170 km şehir içi toplam 720 km ortalama 5.5 lt

SM-N9200 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Şehirler arası 550 km :)

Kafa karışıklığı olması şehirler arası sabit 110 km hız ile 550 km, şehir içi 170 km toplam 720 km de ortalamam 5.5 lt

Arkadaşlar herkese merhaba,

Forumda yeniyim ve bu da ilk mesajım. 10 gün önce 63.000 km.de temiz, bakımları yapılmış bir Clio 4, 0.9 Tce icon aldım. Araba donanım v.s. süper ancak ne yaptıysam tüketimi 8,4 lt./100 km. altına düşüremedim. Bursada yaşıyorum ve akıcı bir şehir içi trafiğinde 10 km. gidiş - 10 km. geliş toplam 20 km. günlük kullanımım var arada bir de durağım var. Ortalama hızım 24 km. civarı.

Sürüş modum sakin ve eco mod açık. İşin ilginç yanı benden önceki arkadaşın ortalaması 5,6 lt., gözümle de gördüm test ederken. Sürüş şartları aynı. Aradım sordum bu nasıl oluyor diye, abi eco modu aç 2000 devirde vites değiştir gaza çok abanma dedi ama ben zaten orjinalimde bunları yapan biriyim.

Garanti kapsamında olduğu için dün Renault Mais'e götürdüm, OTS zart zurt bir kaç test yaptılar. Motor, enjeksiyon ve bilumum alet edavat sorunsuz çıktı. Yani görülüyorki araç ve donanımla ilgili bir sorun yok ve önceki aracın sahibi de düşük tüketimi kanıtladığı için soru işareti yok.

Siz değerli ve tecribeli kullanıcı arkadaşlarımdan böyle bir şey yaşayıp sonrasında değerlerini düşürebilen varsa bana nasıl yaptığını söyleyebilir mi?

Çok teşekkürler şimdiden.

öncelikle verileri sıfırlayın. zaten yeni sıfırladıysanız da yüksek çıkması normal. biraz km yapmaya bakın.

ben ş.içi eco modu önermiyorum kullanmıyorum da.denildiği gibi vites uyarılarına uyun. gaza yüklenmeyin altında yumurta varmış gibi yavaş yavaş basın. trafiği iyi okuyun. dur kalk yapmaktansa sabit hızda durmadan gitmek daha az yakıt tüketimi sağlar. yer çekimini iyi kullanın. evet araç viteste iken benzin akışı kesiliyor yokuş aşağı ama yavaşlamasıda çabuk oluyor bu nedenle gittiğin mesafe kısalıyor. eğim uygunsa hafif tatlı bir eğim varsa atın boşa daha uzun mesafe gidin. dik yokuşsa viteste inin hem aracın fazla hızlanmasını önlemiş olursunuz.

öncelikle verileri sıfırlayın. zaten yeni sıfırladıysanız da yüksek çıkması normal. biraz km yapmaya bakın.

ben ş.içi eco modu önermiyorum kullanmıyorum da.denildiği gibi vites uyarılarına uyun. gaza yüklenmeyin altında yumurta varmış gibi yavaş yavaş basın. trafiği iyi okuyun. dur kalk yapmaktansa sabit hızda durmadan gitmek daha az yakıt tüketimi sağlar. yer çekimini iyi kullanın. evet araç viteste iken benzin akışı kesiliyor yokuş aşağı ama yavaşlamasıda çabuk oluyor bu nedenle gittiğin mesafe kısalıyor. eğim uygunsa hafif tatlı bir eğim varsa atın boşa daha uzun mesafe gidin. dik yokuşsa viteste inin hem aracın fazla hızlanmasını önlemiş olursunuz.
Çok teşekkürler hocam, mutlaka dediklerini deneyeceğim.

Güncel veri şehir içi 5.7 lt

Aracı alalı 2 hafta oldu yeni bakım yapıldı. 100 kilometredir kullanıyorum. Ortalama 12 L / 100 km. İlk aracım ve İstanbul trafiğinde kısa mesafelerde kullanıyorum. 7km gidiş, 7km geliş gibi. Ortalamayı nasıl düşüreceğim hakkında hiçbir fikrim yok.:D 1 depo 1 ay gitse yeter diye bakıyorum artık.

Çok teşekkürler hocam, mutlaka dediklerini deneyeceğim.
varmı bir gelişme aynı mı yoksa :D

Geri