Clio 4 dizel otomatik triger ses problemi

Aynen 1.000 devirde falan yapıyor. Triget değişmeden önce saat gibiydi şimdi arabadan soğudum resmen

öncesi sonrası fark mevcutsa değişen yada değişim sırasında elden geçen parçalara bakmak ile başlamak en doğru seçim olanı olacaktır açıkcası.
şahsen bence durum direk triger montaj sırasınca yapılan ayarlarla ilgilidir ,rulman aşırı sıkıştırılmış olmaktan tuttun avans ayarına kadar birçok şey olabilir.

ama dediğim gibi şakaya alınacaj durum değil atıyorum en basitinden rulman sorun yapan pürüz çıktı ve siz 2200rpmde yolda ilerliyorken arıza yaptı 2200rpm demek sn'de 36.5 tur atmak demek yani pistonunuz sn'de bakınız dk'da değil sn'de 36 defa valflere doğru hareket ediyor üstelik üstüne turbo basıncı vede 16.5 gibi uçuk kaçık sıkıştırmayla.

bu süre zarfında en ufak mm'lik hata motor için kaos demek,dediğm gibi bir an evvel baktırın derim.

Bilgileriniz için teşekkürler. İstanbul içi usta tavsiyeniz varmı Anadolu Avrupa farketmez. Beykoz’da oturuyorum

Bizde önceki reno aracımızda set değişimini yaptırdıktan sonra böyle bı sorun yaşamıştık ertesi gün hemen servise geri döndük. Ayarın yanlış yapıldığını söylediler düzeltildi dediler sonra bı daha ses olmadı. Sanayi işi filan da değil yetkili serviste yapılmış bı hataydı hatta müsteri hizmetlerinden aradıklarında lütfen bu durumdan bahsetmeyin filan demişlerdi

Ben sanayide yaptırdım. Ümraniye oto sanayide pişmanım.

Ben sanayide yaptırdım. Ümraniye oto sanayide pişmanım.

Öyle düşünmeyin bende Clio mu geçen ay sanayide ağır bakıma soktum çok memnunum sknt yok. Tamamen ustayla alakalı benim götürdüğüm kişi yetkili serviste başustaydı istediği maaşı alamayıp yer açtı.

Ama aracınızla fazla yol yapmadan mutlaka tekrar kontrol yaptırın

İstanbuldamısınız usta nerde gitsem

Aynen 1.000 devirde falan yapıyor. Triget değişmeden önce saat gibiydi şimdi arabadan soğudum resmen

Dediğim gibi hava filtresi kutusuna giren boruyu rölantide elle yoklayın. Seste değişim var ise sorun bundan dolayı olabilir...

Dediğim gibi hava filtresi kutusuna giren boruyu rölantide elle yoklayın. Seste değişim var ise sorun bundan dolayı olabilir...
Benim megane3 te de temmuzda bakımdan sonra böyle bir ses başladı. Dediğiniz gibi dinleyerek sesi buldum. Aynı yerden yapıyor. Hava filtresi kutusunu tutunca ses kesiliyor. Filtreyi tekrar değiştirdiler biraz daha kesildi. Baktım çok önemli değil fazlada gitmedim üstüne.

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri