Clio 4 dizel otomatik triger ses problemi

serkantuncay

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
1 hafta önce 80bin bakım yaptırdım. Triger seti değişti. Rölantide iken hafif gaz verince hırıltılı ses geliyor. Gazın seviyesini yükseltince ses kesiliyor. Daha önce böyle birşeyle karşılaşan arkadaşım var mıdır ? Cidden moral bozuyor. Ustaya tekrar gittim triger uyumlu değil dedi. Orijinal triger almıştım. 1 hafta kullan geçer dedi. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler

Hocam canınızı sıkmayın . Ben aldığınız trigerin uyumsuz felan olduğunu varsaymıyorum bence başından savmak için öyle demiş.
Aracı seyir halinde gözlemleyin , yakıt tüketimine dikkat edin ,farzedin triger hatalı takıldıysa , sente ayarı düzgün yapılmadıysa yakıt tüketiminden belli eder kendini . Bu süre gözlemleyin , sesten dolayı trigere takilmayin başka birşey den de kaynaklanıyor olabilir.

MX4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Rölantide ses var mi? Videosunu koyabilir misiniz?

Tekerden olduğundan nasıl eminsiniz?

hocam açıkcası yerinizde olsam acilen vakit kaybetmeden doğru dürüst bir servise danışırdım belliki gittiğiniz usta 3 kağıt ve/veya işi bilmiyor.

triger kayışı motordaki en kritik parçalardandır her parçanın senkronize dönmesini sağlar mm lik yanlış kaos yaratacak ciddi sorunlara sebeb olabilir o sebeble özellikle triger konusunda hassas olun derim arkadaşlar özelliklede sıkıştırması aşırı yüksek dizel motorlarında.

Seyir halinde falan normal yakıtta normal

Tekerden?

Kesinlikle bende o yüzden sıkılıyorum yarın götürücem kullanmıyorum 3 gündür zaten

Rölantide yok ama hafif gaz verince hırıltılı sonra gazı fazla vermeye başlayınca normale dönüyor. Daha önce yoktu öyle ses. Zaten 3 tane aynı araçtan var

Rölantide yok ama hafif gaz verince hırıltılı sonra gazı fazla vermeye başlayınca normale dönüyor. Daha önce yoktu öyle ses. Zaten 3 tane aynı araçtan var

Hırıltı sesi hava filtresi kutusundan geliyor olabilir. Cliolarda bu kronik sorulardan bir tanesi. Ancak bu rölantide de geliyordur. Rölantide olup olmadığını o yüzden sordum. Motor olduğundan daha sesli çalışıyor olabilir mi? Eğer öyleyse bu hava filtresi kutusundan kaynaklanıyordur. Bunun icin hava filtresi kutusuna giden plastik siyah borunun filtre kutusuna girişi etrafına yetkili servis tarafından bir yalıtım işlemi yapılıyor ve o hırıltılı çalışma kesiliyor. Hırıltı sesi genellikle 1.000 ile 1800 devir arasında geliyordu. Bundan kurtulmuş oldum...

Geri