Clio 4 Alev Kırmızı Renk Sorunu

youizahoe

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar herkese merhaba. Aldığım bir duyumu hem sizlerle paylaşmak hem de fikirlerinizi almak istedim.
Başlıkta belirttiğim Alev Kırmızı renginin baz rengi olmadığını ve farklı bir rengin üzerine sürülen özel parlak bir vernikle bu rengin elde edildiğini biliyorum.
Fakat araçtaki herhangi bir sürtme veya deforme olması durumunda, yetkili servis haricinde bu rengi bulamıyoruz diye duydum.
Ne düşünüyorsunuz, bilgisi olan var mı?

Arkadaşlar herkese merhaba. Aldığım bir duyumu hem sizlerle paylaşmak hem de fikirlerinizi almak istedim.
Başlıkta belirttiğim Alev Kırmızı renginin baz rengi olmadığını ve farklı bir rengin üzerine sürülen özel parlak bir vernikle bu rengin elde edildiğini biliyorum.
Fakat araçtaki herhangi bir sürtme veya deforme olması durumunda, yetkili servis haricinde bu rengi bulamıyoruz diye duydum.
evet bire bir servis de tutmaz diyor zaten,ama yakın çıkıyor gözle fark edilemiyor. serviste tabi. ben çok ufak bi boya yaptırdım orada boya olduğunu bilmesem yok derim. tabi özel servislerde artık kendisini geliştirmiş olabilir. araştırmak lazım.

merhaba, benim aracımda kırmızı sol ön kapısında ufak sürtme yüzünden yetkili serviste boyandı bariz göz ile fark ediliyor renk tutmuyor bilginize.

Servisler arasinda da fark var demekki

Hiçbir servis mi tutturamıyor bu rengi arkadaşlar? Renk tercihimi sorgulamaya başladım. Eğer bariz renk farkları oluşuyorsa çok kötü bir durum bu. Örneğin Bursa Mais'te aracını boyatmış olan arkadaşlar varsa yazabilirler mi lütfen, en azından fikir sahibi olmuş oluruz.

İstanbul Kemaltepretoğullarında boya için iyi olduklarını duydum.

eğer aracı almadıysan ve kırmızı düşünüyosan ben bi kaç şeyden bahsedeyim. öncelikle takıntılı biriysen kırmızıya hiç yanaşma yıkandığında süper bir görüntüsü oluyor ama en ufak tozu bile aracın üzerinde belli ediyor. mesela kapıda bir beyaz birde kırmızı clio var. ikiside hemen hemen aynı gün yıkanıyo.3 gün sonra bir bakıyosun beyaz hala beyaz kırmızı olmuş komple toz. demem o ki kırmızı lekeyi tozu kiri çok bariz şekilde belli ediyor. ha ama devamlı yıkarım diyosan kırmızı ayrı bi güzel
boya tutturma konusunada gelirsek servis boya kodu ile rahat şekilde tutturabiliyor. bende şu an takılı olan tampon kahverengiydi. dışardan bakan herkes orjinal kırmızı gt tampon sanıyor :)
nihayetinde servis onlar tutturmak zorundalar..

Aman diyeyim Hacım. Ben boyattım sen boyatma, Sol kapıyı 3 kere boyadılar. Tutmadı, bir de üstüne kavga ettim. Renodan emekli boyacı komşum var. Ona verdim birde bir tutturdu ve hiç sıkıntı yaşamadım.
Piyasada bu vernikli boyanın ustası az. Üstelik tekstilde de renk uzmanıyım yani normal gözle değerlendirmiyorum.

Hiçbir servis mi tutturamıyor bu rengi arkadaşlar? Renk tercihimi sorgulamaya başladım. Eğer bariz renk farkları oluşuyorsa çok kötü bir durum bu. Örneğin Bursa Mais'te aracını boyatmış olan arkadaşlar varsa yazabilirler mi lütfen, en azından fikir sahibi olmuş oluruz.
Rengin kodu var o koda gore de boya hazirlanmasi gerekiyor. 100 gram sundan 68 gram bundan 39 gram bundan v.s gibi. Fakat renklerin guneste solmasi durumu kusursuz iscilik olmaz kanunuda birlestirirsen boyanan parcaya dikkatli bakinca anlarsin

SM-N910H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşlar merhaba, 2014 1.5 joy alev kırmızı clio4 sahibiyim. Kapı içlerine defalarca kez baktım fakat boya kodunu bir türlü bulamadım. Etiketi sökmüşler sanırım Rötuş boya alacağım kodu nasıl öğrenebilirim bilen var mıdır?

Geri