Clio 3 Yakıt tüketimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan xcomely
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ben seri kullanıyorum biraz ya acele gidiyorum çok vites değiştiriyorum ondan kaynaklanıyo babam kullanınca çok az yakıyo bende bazen öyle yapıyorum sasırta biliyo :)
Bizde de durum tam tersi sanırm:) ben 2,5-3 devirde hemen atarım vites,90 ı pek geçmem acelem olmadıktan sonra ama babam senin gibi:):) bir aracı 2 kişi kullanınca değer hesaplamak zor demekki:) ama yine ben bu 7 lik değeri son zamanlarda görmeye başladım, ondan yardım istedim.

benim clio 3 otomatik vites 6.5 litre yakıyor :) kullanıma göre artıyor 7.1 e kadar yolu var

Kilometre fazla Usta'nın dediğini yaparsanız yakıt düşücektir :)

6,9 benimkide

şuan benimkide 6,7 kar buz çok etkiliyor düz mantıkla düşünürsen en ufak bişeyde bile araç patinaj yapıyor sanki yol katediyormuş gibi

clio 3 normal kullanımda 5.5 litreyi geçmemesi lazım filtre dolmuş olabilir yada yakıtınız kötü olabilir

daha bu sabah ilginç bişeyle karşılaştım 50tl lik mazot aldım yakıt lambası sönmedi bile sonra 20tl daha artırdım yakıt 3 çizgiye çıktı soğuktan olabilir diye düşündüm
(konuyla alakasız ama :) )

geç yükselir biraz bekleseydiniz

su mevsımde 6.5 7 arası cok normal...

Ben 5.4 yakıyorum. 13 cm basıklığa ve 16 jantlara rağmen :) 5.6ıydi 5.8e çıktı kısa mesafe yapmaktan sonra İzmite gittim geldim 5.4'e düştü şuanda 5.4de geziyorum. Hava filtresi en önemli etken yakıta eğer kirlenip tıkanmışsa deli gibi yaktırıyor araca.

Geri