Captur 1.2 TCe Yağ Eksiltme Problemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sseydi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sseydi

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Herkese merhaba,

2014 model aracımı 2015 mart ayında aldım. 4800 km'de iken yağ seviyesini tamamlayın dedi ve servise gittim. 0.75 lt eksiltme varmış ve bu tamamlandı. Araç rodaj zamanında normaldir diye çok fazla üstelemedim ancak 7800 km civarında tekrar uyarı verdi ve bu sefer 1 lt'ye yakın yağ eklemesi yapıldı. Servis ilk periyodik bakımdan sonra bu sorunun olmayacağını belirtti. Bizde tamam dedik beklemeye başladık. 9500 km'de periyodik bakıma girdik ve daha sonra araç 15900 km civarında tekrar yağ seviyesi uyarısı verdi. Bu sefer eksilen yağ oranı 1.5 lt!. Şuan yağ tamamlandı 1000 km kontrolü yapalım dediler. Ben bu işin kontrolle çözüleceğini sanmıyorum. Acaba aracında bu sorunu yaşayan arkadaşlar var mı? Yoksa belirli seri üretim motorlarda mı bu sorun var bunu öğrenmek ve ona göre bir yol haritası çizmek istiyorum.

Ayrıca aynı motora sahip arkadaşlardan ricam aşağıdaki videoya göz atmalarıdır. Motor sıcakken rolantide sesi sizlerinde bu şekilde mi?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Merhaba, aynı motora sahip araçtan bize de var, yaklaşık 40.000 km oldu yağ eksilmesi yok.
Araç çok sessiz çalışıyor, sizin araç 1.5 dci gibi ses yapıyor, yağsız kullanımdan dolayı motora zarar vermiş olabilirsiniz...

Merhaba, aynı motora sahip araçtan bize de var, yaklaşık 40.000 km oldu yağ eksilmesi yok.
Araç çok sessiz çalışıyor, sizin araç 1.5 dci gibi ses yapıyor, yağsız kullanımdan dolayı motora zarar vermiş olabilirsiniz...

Cevabınız için teşekkür ederim Ses için normal diyen de var sorunlu diyen de var. Konuyla ilgili olarak Renault ile görüşüp gerekli haklarımı aramaya artık başlayacağım ancak aynı motora sahip araç sahiplerinden alacağım bu vb. bilgiler bu olayla ilgili olarak benim için çok önemli. Tüm seride mi yoksa belirli bir seride mi sorun var onu anlamaya çalışıyorum.

Motorda sıkıntı var, 1.2 TCe çok sessiz ve dengeli çalışan bir ünite...

Slmlar benimde motor sesi ve yag eksiltme sorunu sizinkiyle aynı şekildeydi yetkili servisler hep normal dedi..4000kmde yağ seviyesinin alt çizginin bile altına düşmesi normal değildi sonuçta..bunlarla ilgilenen birçok ustayla görüştüm hepsi birşeyler yapılması gerektiğini söyledi..Renault da herhangi bir yardımda bulunmayınca bende hukuki süreç başlattım ama daha sonuç olmadı tabi uzun sürüyor bu davalar malum..sizde herhangi bir sonuç alamazsanız irtibata olabiliriz sonuç alma acısından..irtibata geçmek isterseniz konuşabiliriz..

Bu arac dizel degilmi hocam

1.2 benzinli ama dizel gibi çalışıyor işte boyle benimkide..birde hata olarak kabul etmiyorlar bir şirket için içler acısı..

1.2 dizel versiyonu olmadigini bende biliyorum. Sadece dizel gibi calisiyo anlaminda söylemiştim.. ama ektronik parçaları nda böyle anormallik yapacagini dusunuyorum. Krank ve egzantrik sensoru gibi. Bende 96 uzay kasa vectram vardi bir zamanlar. Ayni sese benzer bi ariza vardi. Bazen tekleme ve motor arıza isiginida yakardi. Arasira egzantrik sensoru cikti.ama yag eksiltme yoktu.

Herkese merhaba,

2014 model aracımı 2015 mart ayında aldım. 4800 km'de iken yağ seviyesini tamamlayın dedi ve servise gittim. 0.75 lt eksiltme varmış ve bu tamamlandı. Araç rodaj zamanında normaldir diye çok fazla üstelemedim ancak 7800 km civarında tekrar uyarı verdi ve bu sefer 1 lt'ye yakın yağ eklemesi yapıldı. Servis ilk periyodik bakımdan sonra bu sorunun olmayacağını belirtti. Bizde tamam dedik beklemeye başladık. 9500 km'de periyodik bakıma girdik ve daha sonra araç 15900 km civarında tekrar yağ seviyesi uyarısı verdi. Bu sefer eksilen yağ oranı 1.5 lt!. Şuan yağ tamamlandı 1000 km kontrolü yapalım dediler. Ben bu işin kontrolle çözüleceğini sanmıyorum. Acaba aracında bu sorunu yaşayan arkadaşlar var mı? Yoksa belirli seri üretim motorlarda mı bu sorun var bunu öğrenmek ve ona göre bir yol haritası çizmek istiyorum.

Ayrıca aynı motora sahip arkadaşlardan ricam aşağıdaki videoya göz atmalarıdır. Motor sıcakken rolantide sesi sizlerinde bu şekilde mi?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Bu ses normal değil bence de. Ben de 1.2 TCe kullanıyorum, böyle bir ses yok. Ayrıca aracım 14.000 Km oldu, hiç yağ eksiltmedi.

Mutlaka ısrar edin serviste.

Geri