Ne kadar mide bulandırıcı bir durum.Sıfır araç alıp ikide bir yağını kontrol etmek ve eksiltmesi..Eğer kitabinda 1.000 km de 0.5 litre normal diyorsan aracın servis süresini mantıken 1.500 2.000 km ye düşürmen gerekir.Bir araçta 1litre fazla yağ olması ne kadar zararlı ise 1 litre eksik olmasıda o kadar zararlı bana göre.Belki makina mühendisi değiliz ama yağsız çalışan parçaların aşınacağını uzun vadede motor ömrünün kısalacağını bilecek kadar aklımız var.Hele ki bu gibi durumlarda 'bunlarda normal' denmesi kadar kötü bir durum yok.Yağ yakan araba istesek gider dörtte bir fiyatına 300-500 km de araba alırız.
Ayrıca , garantili araçta bu yağ takibinin ve sorumluluğunun kullanıcıda olmaması gerekir diye düşünüyorum. Vaktin zamanın olacak bırakacaksın 3-4 bin km de araç yatak sarsın , kol çıkartsın.Otursun onlar düşünsün.
Ben 2013 model l200 aracıma geçen ay motor , pompa ve enjektör yaptırdım. Mahalle arasında , hiç bir sorumluluğu olmayan , motor üretmeyen bir usta bu. 1 litre yağ eksiltsin getir baştan yaparım dedi bana.Şu an 4-5 bin km oldu 100 gr bile eksiltme yok. Herkes her şeyin farkında ve her şey herkesin işine geldiği gibi ne yazık ki ..