''Bugün Megane I Aracına Ne Yaptın''

cumaya gitmedim bugün, Allah belamı verdi.)) pencereyi kapatayım dedim, çatt etti cam açma motoru bozulmuş.
30+30 = 60 tl sıkışmış.

arka iki amortisör ve şöför kapısı fitili değişti. lpg ayarı yapıldı. lpg regülatörü ısı sensörü değişti. koltuklara kılıf takıldı. megane can geldi biraz :)

bu gün farlarla ilgilendim çok sarı idiler ilk önce çamaşır suyunu bir beze çok az döktüm ve farları hafif bir şekilde sildim sararma tamamen yok oldu ama üzerindeki matlaşma kaybolmadı internet yaptığım bir araştırmada diş macunu ile temizliyorlardı diş macununu farın üzerine sıktım bir bez ile bastırarak her yerini ovaladım sonuç mükemmel ..

2 adet lastik aldım. pahalı olmayan bişey. eskiler kaliteliydi. harbi harbi fren mesafesini etkiliyormuş lastikler, ben şehir efsanesi sanıyordum. şimdiki lastikler 30-40 cm falan ilerde duruyordur.

Bugün 100 110 km/h ile giderken direksiyonda titreme hissettim bayramda da uzun yola çıkacağımdan hiç çekilmez o titreme.. yol üstünde otopratik vardı oraya gittim 20 tl ye 4 tekere balans ayarı yaptırdım şimdi ip gibi maşallah :) :)

öntakım , radyatör değişimi , triger set değişimi , dinamo bilyeleri , v kayışı, akü, yağ değişimi , lpg enjeksiyonu ve gaz filtresi rot balans ve saat 23:00 sanayiden çıkış son olarak km sayacı kaldı ama onu bulamadı ustalar artık yarına kaldı.

benim araba 1.4 16 v çok yakıyodu şehir içi 350tl falan tüpü söküp attım yeni sıfır atiker taktırdım bakalım ne yakacak

1.6 16 valf benimkisi, tam hesaplamadım ama 200 kusurlarde, 300 u görmedii hayatta....
bobinler, bujiler bunlarda çalışıyor mu bunlara da baktır bence....

Geri