merhabalar uzun bir aradan sonra yine sizlerleyim. kpss ye de 3 gün kaldı sınavdan sonra daha aktif olurum. bol bol dua edin sınava girecek olan herkese
bugün yapmadım ama bugün video çektim. ilk olarak yeni araçlarda görüp özendiğim her şeyi aracıma yapmaya çalışıyorum bunlardan biri shift light. tabi ki ecu ya girip tork bilgisini filan alamadığımdan kara düzen devire bağlı bir sistem yaptım. direksiyon pompasına taktığım optik sensör ve tasarladığım devre ile devir bilgisini alıyorum. görüntü kirliliği ve fazla tuş gösterge koymak istemediğimden sadece hafıza butonu koyup direksiyon altına gizledim. ışık olarakta göstergede olan ancak fonksiyonu olmayan bir bölüme led ilave ederek çalıştırdım. gaz pedalı ile istediğiniz devire gelip kayıt tuşuna basıyorsunuz ve devri hafızaya alıyor ve flaş yaparak uyarıyor. sonrasında o devirden yukarı çınca ışık yakarak uyarıyor. şehir içi 2500 şehir dışı 3500 ayarlıyorum genelde ve yakıt olarak tasarruf ettiriyor. çünkü uygun devirde göstergeye bakmadan vites değiştiriyorsunuz. ikinci olarak ise videoda görüp beğendiğim ayna sinyali idi. bunun için ayna camını saç kurutma makinası ile ısıtarak söküp arkasına hazırladığım ledleri montajladım Alahtan ışığı geçirdi. elektrik kablosunu ise kapı soketinden geçirip sürücü tarafından arka stopara giden sinyal kablosuna bağladım sonuç olarak çok güzel oldu benim için yapım aşamasını çekemedim ancak yapılmış halleri bu şekilde ve 1 aydır sorunsuz kullanıyorum