Aracıma angelları taktım . Mercek ayarı yapacağız.
[/URL][/IMG]
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Bendeki kırmızıymış, bilmeden mavi takviyesi yaptım yesil oldu. Bakım yaptırırken bütün suyu bosalttırıp yıkattım. 3 lt saf su + 3 lt kadar kırmızı af koydurdum. 5 yılda bir sistem suyunun tazelenmesi iyi diye biliyorum.Antifrizli soğutma sıvısı ve cam suyu alındı.sogutma sıvısı hali hazırda mavi renkte olduğu için yine mavi renk aldım. Farklı renkteki antifrizler karıştığında pas ve korozyon önleme işlevlerini kaybediyormuş diye duydum.
Hocam mavi ve türevleri inorganiktir ve 2-3 yıldan sonra değiştirilmelidir. Kırmızı ve türevleri organiktir kullanıcıyı 4-5 yıl götürür. Eğer eksilen suya farklı renkte soğutma sıvısı eklerseniz oluşan karışımın antifriz özelliği kaybolmaz soğuk havalarda donmaz ama pas ve korozyon özelliği kaybolur. Eger aracta kullanılan antifriz bilinmiyorsa belli bir müddet sadece su eklenmelidir.Bendeki kırmızıymış, bilmeden mavi takviyesi yaptım yesil oldu. Bakım yaptırırken bütün suyu bosalttırıp yıkattım. 3 lt saf su + 3 lt kadar kırmızı af koydurdum. 5 yılda bir sistem suyunun tazelenmesi iyi diye biliyorum.
Birkaç gün önce aracımın arkasından sanki yangın tüpü fren yaparken küt diye çarparmış gibi ses geldi. 1-2 gün bu şekilde ses geldi sonra araya bez sıkıştırdım. Ses gitti. Ertesi gün aracımın sol arkası sanki hafifden aşağıya inmiş gibiydi, sensörden lastik basınçları normal görünüyordu , iş çıkışı ışıklarda durdum. Tam kalktım 1 veya 2 metre ya gittim ya gitmedim küt diye bir ses geldi ve aracın sol arkası fren yaptı öylece karşı yola geçip sabah çekici çağırdım. Sol arka kampanadaki balata tamamen bitmiş ve kırılmış, çift olarak değiştirdim. Çifti orjinal bosch 195TL+ 50TL işçilik verdim. 176bin km de ilk defa kampana balatası değişti.
Yani bez koymak balata sesini gidermiyor qw Sizde benimki gibi bir durum yaşarsanız dikkat edin. Allahtan benimki çok düşük bir hızda oldu.