Baskı balatanın değişme zamanı gelmiş midir?

ölümsüz akrep

Kayıtlı Üye
07-Antalya
Merhaba 2015'te sıfır clio 4 aldım o yıldan bu zamana kadar baskı balatayı değiştirmedim. 90.000 km de çekişte bir düşkülük yok ama yarın öbür gün yolda kalır mıyım?

Merhaba 2015'te sıfır clio 4 aldım o yıldan bu zamana kadar baskı balatayı değiştirmedim. 90.000 km de çekişte bir düşkülük yok ama yarın öbür gün yolda kalır mıyım?
Tabiki bir ömrü var fakat baskı balata kullanımı yıl ve km'ye bakılmayan 1 parçadır.Kullanıma istinaden kimi zaman 2.000 km'de kimi zamanda çok çok uzun km'ler götürebilir 1 önceki aracımda 180.000 km sonunda kavramada ve çekişte güçlük çektigi için değişimini yaptırmıştım. Baskı balatanızın ömrünü doldurduğunu kavramada ve çekişte güçlük çektiğinizde anlayabilirsiniz

Baskı balatanın bitmesi yolda bırakır ama o duruma gelinceye kadar illaki farkına varırsınız bence. Mesela ani kalkışlarda devir artarken araç aynı şekilde ivmelenmiyorsa balata bitmeye yaklaşmış olabilir. Yakıt tüketiminde artış olur. Bir de çok tavsiye etmiyorum ama illaki denerim derseniz aracı dik bir rampada park edip motoru durdurun, el frenini çekin, 1.ci viteste takın, yavaş şekilde el frenini indirin. Araç hareket ediyorsa yine balata bitik demektir.

Geri