Balata sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eroll06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben en sonunda Bosch balata takarak işi çözdüm maşallah 10.000 km oldu ses yok. Orjinallerde 7.000km de başlamıştı. Bu arada diskler 40.000km de geçen gün baktım sağ tarafta biraz sknt var ama sol hala sağlam. 50.000km de balata ve diskleri komple değiştircem

Bosh guzel yumusak bir balata idi eskiden sonradan ne olduysa sert uretmeye basladilar heralde, o da ses yapmaya basladi 4 takim eskitmistim.. trw daha iyi artik demislerdi bosch bozduktan sonra ama kismet bu zamana imiş.. su anda memnunum.. fabrikadan direkt trw olarak geldi.. bosch gercekten bozdu mu bilmiyorum ama ses yapiyordu son 2 takimimda takan usta da dogrulamisti materyalini degistirdiler diye bilemiyorum..

Bosh guzel yumusak bir balata idi eskiden sonradan ne olduysa sert uretmeye basladilar heralde, o da ses yapmaya basladi 4 takim eskitmistim.. trw daha iyi artik demislerdi bosch bozduktan sonra ama kismet bu zamana imiş.. su anda memnunum.. fabrikadan direkt trw olarak geldi.. bosch gercekten bozdu mu bilmiyorum ama ses yapiyordu son 2 takimimda takan usta da dogrulamisti materyalini degistirdiler diye bilemiyorum..

Orijinal üstünde gelenden illallah edince (30.000km de 3.kez değişecekti) kaybedecek neyim var olmadı bunuda atarım 10.000km de diyerek şansımı denedim şuan için memnunum 10.000km oldu alalı. Daha ötme ses yok performansta güzel ama dediğim gibi bu konularda çok bilgim yok denemek için taktım memnunum

Hocam bende cok bilmiyorum belki piyasada cok fazla sahtesi olmustur bize denk gelmistir.. sahte oldugu da anlasilamiyordur falan.. her zaman bosch car service den almak en mantiklisi kanimca

Clio frenlerinden pek memnun degilim ya siz .evet basinca duruyor ama nispeten ayak gucu yani basinc fazla istiyor gibi.yani daha az ayak gucuyle daha fazla tutma olmali gibi.disk balata yeni degistigi halde boyle hissediyorum.sistemde hava da yok.

Ben fluence kullanıyorum geçen gün anı fren yapmam gerekti frene birden basınca bosmuscasina dibine kadar daldı önümdeki mesafe çok kısaydı vururum diye beklerken araç durdu. Frenlerinden gayet memnunum hic beklemediğim yerlerde iyi yönde tepkiler veriyor ama pedal dibe kadar neden o su onu anlamadım ilk fırsatta soracağım servise.

Hızlı yanıt alabilmek icin alıntı yaparak cevaplayın

Twitter : @tanseler
Instagram : @tanseler
iMessage : tanseler@me.com

Clio frenlerinden pek memnun degilim ya siz .evet basinca duruyor ama nispeten ayak gucu yani basinc fazla istiyor gibi.yani daha az ayak gucuyle daha fazla tutma olmali gibi.disk balata yeni degistigi halde boyle hissediyorum.sistemde hava da yok.

arka frenleri ayarlattınız mı? pedaldaki ilk 2-3 cm lik boşluk hissi arka frenlerin ayarının gevşek olması yüzünden(eğer problem buysa..).. ben arka kampanaları ayarlattım boşluk yok oldu..

aracım şu anda 35 000 de ikinci bakımda balatalarımın tam bitmediği ancak bir sonraki bakıma kadar gitmeyeceği söylendi. bende değiştirdim, değişimde 30 000 civarıydı. ses performans düşüklüğü vs. yaşamadım şu an da hala yaşamıyorum. 15 yıldır. kendi aracım var. ilk 93 tempra 8 yıl kullandım, sonra 2001 clio 2 2 yıl kullandım, clio 4 yaklaşık 3 yıl oldu hiç bir aracımda fren diski değişmek zorunda kalmadım. fren balatalarımı muntazam değiştiririm, bitirip disklerimi aşındırmasına izin vermem, fireni zayıf araca binmem. benim şahsi fikrimdir her balata değişiminde disk değişimine gerek yoktur.

Balatayı Disk'lere inmeden zamanında Değiştirirseniz , Disk'leri Bir Ömür Kullanırsınız.

işte bunu söylemeye çalışıyorum bende ama arkadaşların iddaları faklı

Geri