Bakım önerisi ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan clio6161
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
hayırlı akşamlar yenı katıldım nereye yazacağımı bilemedim bir sorunum var yardımcı olabilecek var mı acaba :)

Balataların sıkıyor olmasın ara ara.

Anladım �� navigasyon da problem düzeldimi.

Hocam geçmiş konuları araştırdım ve kamerayı aktifleştirdim ama navigasyon pasifleşti.2-3 tane güncelleme dosyası paylaşılmış, yüklenince navigasyon düzelecek diye onları denedim flashı takınca tepki vermedi cihaz, mediaskin yükleyerek komple sistemi değiştireyim desem mediaskin dosyaları yok linkler hep kırık.Sizin gönderdiğiniz youtube videosunda ise sanım 1den başlayarak 8e kadar tek tek güncelleme yapılacak, gereğini tam anlamadım ve çok uğraştırıcı diye denemek işime gelmedi çünkü olacağı da meçhul kaldıki ben de sürüm şuan 9.1.3. Büyük ihtimalle olmaz o ama çok boş anımda denemem lazım. Forumda eskilerden bir arkadaşın yazısına rastladı rus forumuna üye olup 1.5 gblık dosya indirmişte öyle olmuş diye tabi o dosya da yok. Şuan geri kamera aktif ama navigasyon yok.

Son düzenleme:
Balataların ne gibi bi etkili olabilir hocam ?

Buyrun hocam. Bilen birisi varsa muhakkak yardımcı olur

ben aracı yeni aldım daha bir hafta oldu aracım 1.5 dizel megan 3 coupe 2012 model dün arkadan vurdular sağ arka tampon köşesi epeyde zarar gördü istediğim arka tamponun orjinali ile değişmesi çünkü onarılacak gibi değil sensörlerden tekide kırıldı arıza verıyor fakat yetkili servis kasko olmadıgı için bakmıyor araca karşı tarafın sıgortasının anlaşmalı oldugu servislere gitmem gerekıyormuş bır tanesi ile bugun görüştüm yan sanayı bıle takmayacaklarını onaracaklarını söyluyolar 15-20 gun kadar aracın bekleyecegını söyledıler ayrıca o servis hakkında hiç iyi duyumlar almadım ilk kez böyle bişe basıma gelıyor prosedürüde bilmedigimden ne yapmam gerektıgını bılemedım ve evraklarıda teslim etmiş bulundum kaza tutanagını sıgorta policesini vs ama aracımı oraya yaptırmak istemıyorum içim rahat etmedı çünkü sanırım ya cebimden yaptırıcam yada o servise kaldık başka çaresi varmı acaba

ben aracı yeni aldım daha bir hafta oldu aracım 1.5 dizel megan 3 coupe 2012 model dün arkadan vurdular sağ arka tampon köşesi epeyde zarar gördü istediğim arka tamponun orjinali ile değişmesi çünkü onarılacak gibi değil sensörlerden tekide kırıldı arıza verıyor fakat yetkili servis kasko olmadıgı için bakmıyor araca karşı tarafın sıgortasının anlaşmalı oldugu servislere gitmem gerekıyormuş bır tanesi ile bugun görüştüm yan sanayı bıle takmayacaklarını onaracaklarını söyluyolar 15-20 gun kadar aracın bekleyecegını söyledıler ayrıca o servis hakkında hiç iyi duyumlar almadım ilk kez böyle bişe basıma gelıyor prosedürüde bilmedigimden ne yapmam gerektıgını bılemedım ve evraklarıda teslim etmiş bulundum kaza tutanagını sıgorta policesini vs ama aracımı oraya yaptırmak istemıyorum içim rahat etmedı çünkü sanırım ya cebimden yaptırıcam yada o servise kaldık başka çaresi varmı acaba

Benimde eski aracımda başıma gelmişti, karşı tarafın sigortasının anlaşmasının olmadığı bir yerde yaptırdım aracı. Ödemeyi ben yaptım aracın yapıldığı yere. Sigorta şirketi bana ödedi parayı. Ödeyinceye kadar biraz uğraştık şansıma batmış firma olduğu için.

Motor yağı rn 720 onaylı olmalı diğerleri partikül filtresini tıkayabilir.yağ filtresi ve mazot filtresini servisten orjinal al dışarıyla toplamda 20 tl bile farketmez ama 2 kritik parçayı orjinal almış olursun için rahat eder.piyasada sahte filtreler çok var çünkü.fren diski ve balata daha uygun sanayilerde var.ferodo ya da trw düşünebilirsin.yerli olarak daha uygun fiyat olur veka ve kale markalar .tercih senin.hava filtresi ve polen filtresini alıp kendin takabilirsin çok basit zaten.motor yağı 4.6 litre alır 5 litrenin tamamını koydurtma sonra kendin kontrol edip eksikse az az eklersin.ben geçen internetten ön fren balata takımı feredo eco friction aldım 80 tl kaliteli.bu arada baltaya dikkat et clio 4 lerde tek tip ön balata yok çeşit çeşit var.
l
Hocam usta yağın 5lt sini de koymuş sonunda farkettim dedim niye hepsini koydun, 5lt zaten dedi. Bi zararı olabilir mi hepsini koymasının

aslında istediğimiz yere yaptırabiliyomuşuz yetkili harici tabi kasko olmadıgı için bugun arkadasım bir yere yönlendirdi iban numaramıda aldılar sigorta parayı bana verecekmıs bende aracı yaptırdıgım yere dosya açılacak şimdi beklıyoruz bakalım tek derdim aracın sorunsuz yapılması : )

Öneriler için teşekkürler. Benimde çok işime yaradı.

Geri