Bakım önerisi ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan clio6161
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

clio6161

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba. kısa bir süre önce 2015 model clio 1.5 dci alarak aranıza katılmıştım.

Aracı aldığım arkadaş aracı 9 ay kullanmış ve bu süreçte bakım yaptırmamış sadece Trigeri değişmiş . Araç 84bin km de. Bende bu sebeple yağ bakımı ve ön fren disk ve balatalarını değişmek istiyorum. Yetkili servisi hiç aramadım. Benden fahiş bir fiyat isteyeceklerinden çok eminim. Bu sebeple bir alışveriş sitesinden ürünleri kendim tedarik edip bir ustaya yaptırmak istiyorum, böylece çok daha maliyetsiz olacağı kanaatindeyim.

Bir alışveriş sitesinde;
1) Yağ bakım seti adı altında: MOTOR YAĞI ELF 5W30 + ORJİNAL YAĞ FİLTRESİ + WUNDER POLEN FİLTRESİ + ORJİNAL HAVA FİLTRESİ + ORJİNAL VEYA WUNDER YAKIT FİLTRESİ için toplam 150TL + kargo bedeli var. Bana fiyat sanki çok uygun geldi. Bir de bu marka yağın fulltech olanı var. Normali ile arasında 60-70 tl fiyat farkı var. Fulltech'in farkı nedir değer mi 70tl farka.

2) Ön fren disk ve balata takımı adı altında : Bosh marka 430 Tl - Maiss Marka 595 TL Bu iki marka arasında 165tl fark var. hangisini önerirsiniz.

Genel olarak fiyatlar bunlar. Bakım sorunumu bu şekilde çözmem mantıklı mı? Ya da başka bir tavsiyeniz var mı arkadaşlar?

Ya da serviste yaptırırsam hepsini tahmini maliyet ne olur?

Merhaba şu anda kampaya var servisde okula dönüş diye %20 iskonto var isterseniz bir karşılaştıtma yapın

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Motor yağı rn 720 onaylı olmalı diğerleri partikül filtresini tıkayabilir.yağ filtresi ve mazot filtresini servisten orjinal al dışarıyla toplamda 20 tl bile farketmez ama 2 kritik parçayı orjinal almış olursun için rahat eder.piyasada sahte filtreler çok var çünkü.fren diski ve balata daha uygun sanayilerde var.ferodo ya da trw düşünebilirsin.yerli olarak daha uygun fiyat olur veka ve kale markalar .tercih senin.hava filtresi ve polen filtresini alıp kendin takabilirsin çok basit zaten.motor yağı 4.6 litre alır 5 litrenin tamamını koydurtma sonra kendin kontrol edip eksikse az az eklersin.ben geçen internetten ön fren balata takımı feredo eco friction aldım 80 tl kaliteli.bu arada baltaya dikkat et clio 4 lerde tek tip ön balata yok çeşit çeşit var.

Yağın 70 tl fiyat farkı yarım sentetik olmasından dolayıdır muhtemelen. ömrü kısa ve motorda tam koruma sağlayamaz. Yağ alırken Tam sentetik olmasına dikkat edin. Firen balatasına gelince ben bosh marka taktırmıştım 2 sene önce halen kullanıyorum. Ses veya olumsuz birdurum yaşamadım.

Motor yağı rn 720 onaylı olmalı diÄŸerleri partikül filtresini tıkayabilir.yaÄŸ filtresi ve mazot filtresini servisten orjinal al dışarıyla toplamda 20 tl bile farketmez ama 2 kritik parçayı orjinal almış olursun için rahat eder.piyasada sahte filtreler çok var çünkü.fren diski ve balata daha uygun sanayilerde var.ferodo ya da trw düÅŸünebilirsin.yerli olarak daha uygun fiyat olur veka ve kale markalar .tercih senin.hava filtresi ve polen filtresini alıp kendin takabilirsin çok basit zaten.motor yağı 4.6 litre alır 5 litrenin tamamını koydurtma sonra kendin kontrol edip eksikse az az eklersin.ben geçen internetten ön fren balata takımı feredo eco friction aldım 80 tl kaliteli.bu arada baltaya dikkat et clio 4 lerde tek tip ön balata yok çeÅŸit çeÅŸit var.

Peki hocam yorumunuzdan sonra Ferodo Fren balatası ve Trw Fren diski kombinesini düşünüyorum ikisi toplam 340 TL yapıyor. Feredo'nun diskini bulmadım nette. Hem ekonomik ararken hem de kalitesiz istemiyorum o yüzden bu kombinasyonu buldum. Ferodo için bosh'dan da iyi diyorlar.

Peki hocam yorumunuzdan sonra Ferodo Fren balatası ve Trw Fren diski kombinesini düşünüyorum ikisi toplam 340 TL yapıyor. Feredo'nun diskini bulmadım nette. Hem ekonomik ararken hem de kalitesiz istemiyorum o yüzden bu kombinasyonu buldum. Ferodo için bosh'dan da iyi diyorlar.

Ferodo disk ve balata takımını yılbaşından önce alıp takmıştım bu siteden. https://megaparca.com/renault-clio-2012-sonrasi/12
Ben daha uyguna almıştım tabi fiyatlar artmış. Serviste disk ve balata takımını değiştirip derin çizikler oluşunca iki hafta içerisinde geri iade ederek ferodo disk ve balata takımı alıp taktırdım ve kullandığım 9 ay boyunca sorun yaşamadım. Orijinalinden daha kaliteli bence.

Nette akbay reanaulta bak ben oradan aldım 80 tl balata.whatsap hattından sor uyum durumunu.

Herkese hayırlı akşamlar bilindik alışveriş sitelerinde filtre grubunun tümü 80 tl civarında iken bazı reno yedekparça sitelerinde sadece hava -polen filtresi 70-100tl civarı satılıyor her ikisinde de orjinal ibaresi var biindik sitelerdeki ürünler çakma olabilir mi

Herkese hayırlı akşamlar bilindik alışveriş sitelerinde filtre grubunun tümü 80 tl civarında iken bazı reno yedekparça sitelerinde sadece hava -polen filtresi 70-100tl civarı satılıyor her ikisinde de orjinal ibaresi var biindik sitelerdeki ürünler çakma olabilir mi

Bu hafta araştırmasını yaptığım ve aldığım için söylğyorum 80tl olan setlerde filtrelerin hepsi dahil değil hocam. mazot filtresi ve polen filtresi seçili olmayan fiyatdır o. Sayfayı tıklayıp seçeneklerden onları da 'istiyorum' seçeneğini ekleyince fiyat artıyor. N11 de tüm filtre takımını (Yağ, mazot, hava ve karbonlu polen) 134TL ye aldım.

Ben geçen yıl 1.5 dci aracım için internetten hava-yağ-yakıt-karbonlu polen filtresini 120 TL'ye aldım ve Shell'in yağı ile bakımını yaptırdım, aracın performansı düştü motor sesi arttı. O ürünler orijinal pakette satılıyor gibi gözüksede orijinal değiller. Bugün 1.5 dci 90 beygir araç için konuşuyorum o setler ortalama hepsi içinde 140TL. Halbuki Bosch veya orijinal mais hava filtresi 90TL ortalama veya yakıt filtresi 170TL. Bunların fiyatı böyleyken o setler kaçıncı kalite ürün bilmek mümkün değil.

Geri