Aracım Çok Yakıyor 1.5 DCI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bgtr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
hocam ben ankara -aksaray arası (240 km) 115 km hızla yol bilgisayarı 3.2 ortalamayla gidip geliyorum aracım clio 4 dci (otomatik) şehir dışı fabrika verilerini tutturabiliyorum ama şehir malesef 5.8 in altına inmiyor . bu arada ben yolda başımı ağrıttığı için klima kullanmıyorum .

Hiz 200km kadar 120-140 arasi 200kmsi 90-120 arasi.

Hiz 200km kadar 120-140 arasi 200kmsi 90-120 arasi.

bu hızlara göre yakıt normal bence cok kafana takma. Daha az yaksın dersen 90 ı fazla geçmessen istediğin değerleri alırsın

Dönüşte aynı güzargahta biraz daha sakin kullanım ve 2 kişi ile aynı bagaj yükü ile ortalama 4.7lt oldu.

hocam 5.4 şehir içi diyosun çokmu bizimki 8 litre yakıyo benzinde biz ölelim ozaman:sinirli

Yakitin azalmasina hic yardimci olmamissiniz anlasilan :) Kendimden ornek vereyim benim araci en son biraktigimda 4.2 felandi.Klima oldugu yerde zaten yakittan fazlasiyla goturur.Ama giderken cok siddetli acilmazsa 1 veya 2 seviyelerinde cok sikinti yaratmaz yakita.Ayrica yollarin yokuslu olmasindan da aracinizin dolu olmasindan da etki eder.Gazi arada birakip mumkun oldugu kadar viteste gidecek sekilde gaza basmamak gerekebiliyor.Yakit olayini takmayin benim de aynisiydi ama zamanla cok daha iyiye gitti.

istanbul - rize 1140 km full depo ile çıktım vardığımda yakıt çeyreğin biraz altındaydı ama yakıt ışığı yanmamıştı sürüş sitili çok önemli ortalama 90 da sabitleyici açtım klimayı da 1 kademe açtım sürekli açıktı 20 haziran 2013 trafiğe çıkışlı daha 7800 km de şuan aracım.

80 tl ye istanbula gidiyorum azmı

Geri