Merhaba Arkadaşlar,
1 senedir beni sanyiye uğratmayan aracım 2-3 aydır yolda giderken (motor sıcakken) stop ediyor ve ardından çalıştırmak istediğimde marş basıyor akü yeni dinamo dönüyor fakat araç çalışmıyor. Ya vurdurarak çalıştırıyorum yada yarım saat filan bekleyince çalışıyor. Ustaya götürdüm bana milyon parça söyledi rutin bakımlarını yaptırdım çıktım. Ama sorun çözülmedi dün tekrar yaptı. Bu problemi 5-10 günde bir yapıyor mesela hızım müsaitse kısa aralıkla stop ediyor giderken vurduruyorum çalışıyor.
Dün yine aynı sorun oldu sanayinin yanında kaldım. Genç bi çocuk geldi baktı buji kablolarını aküyü kontrol etti bastık çalışmadı. En son Hava filtresinin olduğu kapağı açıp eliyle delikleri tıkadı marşı bastım ve tek seferde çalıştı. Abi dedi ben pek anlamam ama karburatode pislik olabilir dedi.
Bende karburatorun çok hava aldığında şüphelenmiştim havafiltresini bantladım hava almayacak şekilde. Lpg regulatorden de avans ayarını kıstım sonuna kadar. Bir kaç tur attım şimdi de işe geldim sıkıntı yok ama yarın olmayacağı anlamına gelmez. Bu geçici çözüm sadece arızayı net tespit edip ustaya gitmek istiyorum.
Yardımlarınızı bekliyorum.
Aracım 1.4 RNA Karburatorlu
Düz Sistem LPG var
Benzin sisteminde sorun var denemedim.
Problem yokuşta da oluyor düz yolda da hatta yokuş aşağıda oluyor.