Antifriz mi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan engin4545
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Daha önceden aracınızı kullanan şahıs hiç antifriz koymadan kullanmışsa kireçlenme yapabilir. Sonra sizde devirdaim pompasının sökülüşüne denk gelmişsinizdir.

Daha önceden aracınızı kullanan şahıs hiç antifriz koymadan kullanmışsa kireçlenme yapabilir. Sonra sizde devirdaim pompasının sökülüşüne denk gelmişsinizdir.

zaten ne olduysa antifiriz koyunca oldu. üstelik suyu boşaltmadan kışa giriyoz diye koyduk. her yer kabak çiçeği gibi açıldı. hortumlar kelepçeler değişti ne varsa. ondan sonra hava yaptı motor yarı rektefiye oldu 360 tl ye. bundan sonra su koymam ben. isteyen suyu koysun aracına

Tamam da burda suyun suçu yokki , antfriz koyulmazsa araca sadece su koyarsan kireç pas yapar tabi. Kullanıcı hatası. Antrfrizli su karışımı koyarsan hiçbirşey olmaz çünkü pas ve korozyon engelleyen maddeler antfrizde var. Ayrıca ucuz kalitesiz antfrizlerde bu koruma yok , markası adı sanı bilinen markalardan koymak lazım petrol ofisi vb gibi markalı antfrizler..

Antifirize mutlaka su konmalıdır

Hatta benim bildiğim tamamen antifiriz koyarsan eger donma ihtimali var diye biliyorum yanlıs olabilir ama kesinlikle antifiriz içine su konmalı

Bir arkadasla baya tartistik. arabaya sadece antfriz konmaz. su karistirilmali dedi. bende dedim neden sifir araclara su katilmiyor diye. o da dedi su onlara da katiliyor. guya antfriz su ile etkilesime giriyormus. ustalarim ne der bu duruma

bursa reno fabrikasından çıkan her sıfır araca yarı yarıya su/antifriz konur

zaten ne olduysa antifiriz koyunca oldu. üstelik suyu boşaltmadan kışa giriyoz diye koyduk. her yer kabak çiçeği gibi açıldı. hortumlar kelepçeler değişti ne varsa. ondan sonra hava yaptı motor yarı rektefiye oldu 360 tl ye. bundan sonra su koymam ben. isteyen suyu koysun aracına

antifrizin 3 ana görevi var
1-suyun donma ısısını aşağıya çekmek
2-suyun kaynama ısısını yukarı çekmek
3-pas, oksitlenmeyi, kireçlenmeyi önleme

araç için gerekli bu görevleri (tümünü birlikte düşünürsek) en randımanlı sonuç için belli oranda su eklemek icap ediyor

gelelim senin araca ve açtığı masrafa. sadece su kullanılan araçta zamanla radyatörde, hortumlarda kireç, tortu oluşur ve varsa çatlaklar kireçlenmeyle tıkanır. sonra aynı radyatöre antifriz eklenince antifrizin kimyasal yapısı gereği kireci birikintiyi açar sızma kaçak olur. senin aracın eski sahibi antifriz masrafından kaçmasaydı şimdi sen rahat edecektin. anlayacağın suyunda antifrizinde suçu yok:)

Son düzenleme:
Geri