Antifriz mi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan engin4545
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

engin4545

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Bir arkadasla baya tartistik. arabaya sadece antfriz konmaz. su karistirilmali dedi. bende dedim neden sifir araclara su katilmiyor diye. o da dedi su onlara da katiliyor. guya antfriz su ile etkilesime giriyormus. ustalarim ne der bu duruma

Arkadaşın doğru söylemiş. Antifirize su katma oranları vardır ki oda - derecelerde donmamasını çok sıcaklarda da çabuk soğumasını sağlar.

peki antfrizin bomesi saf tabi. Mesela 35 ise. buna su kat bakalim bomesi kac olacak

saf antfriz koyarsan eksi 12 ye dayanır.. yüzde 50 antfiriz yüzde 50 su koyarsan yani yarı yarıya eksi 37 dereceye dayanır.. en güzel oran yarı yarıya..

Peki bome olcen alet ne ise yarar. ona gerek yok demek ki

Peki bome olcen alet ne ise yarar. ona gerek yok demek ki

o alet daldırılıp ölçülüyor ama mesela antrifriz ömrü kimyasal 2-3 yıl , 7-8 yıllık antfrizli suyada daldırsan antfiriz var gibi gösteriyor yanıltır yani.. zaten antfriz şişesinin arkasında karışım oranları var.. petrol ofisi antrfiriz mavi olandan örnek verdim. saf hepsini antfirz koyarsan eksi 12 ye dayanıyor, yüzde 50 su-yüzde 50 anrfiriz yani yarı yarıya koyarsan eksi 37 ye dayanıyor.. demekki en güzel karışım bu..

Kışlık bakımda en çok dikkat etmeniz gereken şey tabiki antifiriz olacaktır,insanlar arasında en çok yanlış bilinen şeyse antifirize su katılması gibi saçma bir olaydır.Neden diyeceksiniz çünkü antifiriz tüm üreticilerin kataloklarında saf antifiriz olarak verir çünki antifirizin donma noktası üreticilere göre değişmekle birlikte -40 veya -20 civarlarındadır siz buna su katarsanız bu oranı aşağı çekmekle kalmaz motorun soğutma kanallarında kireçlenmeye ve soğutma sisteminizdeki tüm parçaların zamanından önce aşınmasına neden olur bu sistem üzerinden referans alan ve zamanında çalışması gereken termostatın kireçlenerek açık kalmasına sebep olması ve sizin bunu fark edene kadarki yapacağınız harcama bile saf antifirize ödeyeceğiniz tutardan fazladır.Aracınıza saf antifiriz kullanın. * *

Yukarda ki yazi tamamen alintidir

Moderatör tarafında düzenlendi:
onu kim yazmışsa yanlış biliyor demekki.. her okuduğun internette doğru olcak diye birşey yok,sonuçta onuda yazan insan.. sonuçta antrifriz şişesinin arkasında karışım oranları var.. antfrizin içinde zaten pas ve korozyon engelleyen maddeler var.. saf antfiriz koyulur koyulmaz değil sorun yok o açıdan.. sadece yüzde 50 su ve yüzde 50 antfriz karışımında soğuğa dayanımı dahada artıyor eksi 37 gibi..

Tamam senin dedigin olsun kabulumdur. ama benim broadway yari rektefiye oldugunda ustanin yanindayim. o devirdaimin icini gorunce su ben koymam artik

Tamam senin dedigin olsun kabulumdur. ama benim broadway yari rektefiye oldugunda ustanin yanindayim. o devirdaimin icini gorunce su ben koymam artik

hepsini antrifriz koysan birşey olmaz zaten sadece eksi 40 lara dayanacağına eksi 15 lere dayanır zaten o kadar soğuk olmuyor.. antrifrizin içinde zaten pas ve korozyon engelleyen maddeler var.. bir sorun olmaz yani safta koyulur ,yarıyarıyada koyulur, dörttebir su antfirizde koyulur..

Geri