Anahtarsız çalışma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dilara
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aynı risk anahtarlı araçlarda da var bence.Alışlanlık haline gelmesi lazım.Araca biner binmez emniyet kemerini takmak gibi .

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

evet benim de stop etmeden indiğim durumlar oldu, sonradan farkettim. kartı sürekli kullanmayınca -insan kullanmadığı bir şeyi çabuk- unutabiliyor :)
ancak muhtemel mantık şudur bence; kimse aracı çalışır vaziyette bırakıp aracını terketmez.
çalışır durumdaki araçtan geçici olarak inersenizde kapıları kilitlememesi lazım çünkü kart yuvada değildir de konsola koymuşsunuzdur, bu sefer araca binemezsiniz :)

Kadjardada arac hareket ediyor kartsiz. Ne biliyim bakkala gitmek icinde bi tusa basacaksiniz arac kapanacak. Ha siz dugmeye basmissiniz ha arac kendini kapamis :) araci acik calisir bi sekilde unutan ben pek rastlamadim, keyfinden kapatmayip bakkala vs gidene cok rastladim.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ben bir gün kargoya uğramak için aracınpark ettim sonra araçtan indim eller serbest aktif ve ayna cam kapama mevcut.Menzil dışına çıktım ama baktım aynalar katlanmadı aracın yanına gittim baktım araç çalışıyor :) Kitleme sesine alışmasam bırakıp işimi halledip gelince araba hala çalışıyor veya çalınmış olabilirdi :)

Ben bir gün kargoya uğramak için aracınpark ettim sonra araçtan indim eller serbest aktif ve ayna cam kapama mevcut.Menzil dışına çıktım ama baktım aynalar katlanmadı aracın yanına gittim baktım araç çalışıyor :) Kitleme sesine alışmasam bırakıp işimi halledip gelince araba hala çalışıyor veya çalınmış olabilirdi :)

İyi sizde otomatik kitlenme ozelligi var, bizde o bile yok :)

Kadjarda eller serbest yok mu ?

aynı problem anahtarlı araçlarda da var. bakkala gideceksin anahtarı almayı unuttun indin, biri geldi aldı gitti :D

bu arada aracın kapılarını açmak için araca yaklaşmak gerekiyor ama çalıştırmak için anahtarın içeride olması gerekiyor. yani öyle bakkaldayım 100 metreden anahtar algılar araba çalışır vs diye bir durum yok.

illa güvenli değil diyorsanız kumandanın pilini çıkartın. öyle kullanın, anahtarla açar kapatırsınız

Yok :) yani bizde kapidaki tusa basip kitlememiz gerekiyor, oyle uzaklasinca kitlenme yok.

Kapıdaki tuşa basılıp kitleniyorsa yazılıma müdahale etseler olabilecek bir durum bence. :)

O değilde benim istediğim özellik olan elektrikli çocuk kilidi. Yani arka kapılardan manuel değilde otomatik olarak kilitlenmesi ve açılmaması, ama yeni model araçların hiçbirinde yok.2004 Kango aracımda bir tuş vardı ve o tuşa basmadan arka kapılar açılmıyordu.

Anahtar sizin çantanızda diyelim, gece eve geldiniz eşiniz park yeri aramak zorunda ve sizde eve acilen çıkmak durumundasınız, eşiniz anahtarın sizde olduğunu unutmuş, siz koşarak eve çıktınız eşiniz de basmış gaza park yeri arıyor, siz eve çıkarken aracın motoru stop etse ne olurdu ?
İlk ağaca veya araca akraba pozisyonunda bir Capturunuz olurdu :)
Üretici firmanın mühendisleri binlerce olasılığı hesaba katarak proje üretiyorlar, sizin eve anahtarı çantanızda alıp çıkacağınızı bile öngörüyorlar.
Gelelim işin önemli ayrıntısına.
Siz anahtarla birlikte eve çıktınız, eşiniz park yerini buldu ve aracı stop etmek istedi, anahtar yanında olmadığı için araç stop etmez, ekrandaki yazı ile uyararak butona uzun süreli basmanızı ister ve öyle stop eder.
Araçtan ineceksiniz fakat kapıları kitleyemezsiniz, kitleme butonuna bassanız bile sürücü kapısı açık kalır.
Sürücü kapısı açıkken kitleme butonunu basılı tutacaksınız, bir kere kitler açar siz butonu bırakmayın 2. kitleme sesinden sonra butonu bırakıp sürücü kapısını kapatın bütün kapılar kitlenecektir.
Aracın gösterge ışıkları yanık kalır bu yüzden büyük bir özenle sakladığınız anahtarı çantanızdan çıkartıp eşinize vererek eşinizi arabaya gönderin kapıları anahtar ile açıp tekrar kitlemesini söyleyin ve o gece rahat uyuyun...:)

Geri