95 oktan mi 97 mi????

97 oktan 2.0 ve üzeri hacimli motorlar için verimlidir, 1.6 hacimli araçta 97 oktan kullanılırsa motor tam verimli yakamayacağındandolayı bir depo 97 oktan ile bir depo 95 oktandan daha az km kat edersiniz.

peki o zaman ben kendi 1.2 aracımla 95oktan ile ortalama 600-650 km giderken, 97oktan ile 650-690km nasıl gidebiliyorum ?

sizin dediğiniz mazotta oluyor, normal mazot ile eurodizel dediğimiz mazotların farkları var, eğer yeni nesil bir dizel araca normal kamyon mazotu koyarsanız normal mazot kalın oldugu için motoru zorlayacak ve yakamayacaktır, eurodizel daha incedir ve yakması kolay için daha uzun yol yapacaktır.

benzinde ise tam tersi 97oktan daha yanıcı oldugu için daha kolay yanacak ve daha uzun km yapacaksınız, ancak ülkemiz şartlarında 97oktan 5,03- 95 oktan 4,95 olduğu için pek bi avantajı kalmıyor 97'nin. cantekin67'nin dediği gibi uzun yola cıkarken depoyu 97oktan ile fullerseniz daha uzun yol katetmiş olursunuz :eyv

birde bu işin motor hacmiyle pek alakası yok, benim aracım 1.2 16v 75hp bir araç ama 2-3 depoda bir 97ile fullerim ;)

Teşekkürler cok aciklayici oldu

Opet'in 97 Oktan'ı 5 para etmez, son 1 yılda tam 72.000 km yaptım uzun yolda. 97 Oktan'ı Shell ve Total'den aldığımız da fark hissedilir oluyor. Özellikle İDE gibi direk enjeksiyonlu motorlara katkısı yüksek.

95 yeter. litresi 5,03 TL olmuş 97'e boşuna para vermeyin....

Geri