80.000 Bakımı hakkında yardımcı olacak var mı ?

mehmetfatihakgun

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Selamün aleyküm öncelikle,

Aracım clio 4 90 bg 1.5 dci. Yetkili servisten bakım fiyatı alayım dedim 3700 tl fiyat çıkardılar.

Kendim biraz araştırdım bir toptacıdan fiyat aldım ve 1150 tl fiyat verdi.

Aracımın garantisi bitti. Parçaları alıp sağlam bir ustaya yaptırmak istiyorum fakat tanıdığım hiç usta yok.

Acaba aranızda var mi bakımını yaptırıp sorun yaşamayan debriyaj seti falan da değişecek çünkü ağır bakım.

yorumlar için şimdiden teşekkürler.

1GWj5G.webp

Takipteyim

bildiğim kadarıyla kasımdan itibaren %20 indirim başladı bakım ve onarımlarda tekrar teklif almanızda fayda var.

Debriyaj neden değişiyor faturayı kabartan durumuna bakılıp ertelenebilirse erteleyin.ben 80 bin de sadece triger seti değiltirdim serviste 600 TL civarı zaten dışarıda yaptırsam 450 500 tutuyordu.
Yağ bakımını da dışarıda orijinal parçalarla yaptırın oradan da kar edersiniz.

Peki sana şöyle birşey diyim nerede yaptıracağına sen karar ver 2014 yılında 2000 model clio rte arabam kendi kendine stop ediyordu servise götürdüm 7.000 tl masraf cıkardı sanayiye gittim bujiler akü değişti 250 tl para alındı şimdi nerde yaptırmak istiyorsan orda yaptır :)))

Debriyaj setinin şu an değişmesini gerektirecek bir durumu yoksa yolda kalana kadar kullanın bence. Eski aracımda usta yüksekten kavrıyor bi ara uğra da değiştirelim demişti ben tam 1 sene kullanmıştım üstelik acemiliğimin olduğu araçtı. Mazot ve yağ filtreleri dizel araçlarda 2 bakımda 1 değişimi öneriliyor. Bir önceki bakımda değişim yapıldıysa onları da yaptırmanıza gerek yok. Triger kayışının da (Eksantrik Kayış Kiti) değişimi gösterilmiş bilgi faturasında ama bizim araçların triger kayışı bildiğim kadarıyla zincir. O yüzden çok uzun ömürlü oluyorlar. Bir bu kadar daha götürür sizi bana göre. Aksesuar Kayış Kiti değişimi için de önce bir ustaya baktırın değişimi için size öneride bulunmasını söyleyin. Durduk yere sağlam bir seti değiştirmenin bir anlamı yok.

Uzun lafın kısası iyice araştırıp yaptırın bakımlarınızı. Gereksiz yere, işleyen aksamlarınızı değiştirmeye kalkmak size masraftan başka bir şey çıkarmayacaktır. Yine bana kalırsa yağınızı ve zamanı gelmişse filtre setlerinizi değiştirin bir de fren balatalarınıza baktırın yeterli olacaktır.

Yetkili servis ve internette yaptığım araştırmalara göre debriyaj seti 80.000 km de değişmesi gerektiği yazıyor. Ayrıca arabanın debriyajı çok sert olmaya başladı.

Bana anadolu yakasında işinin ehli bir usta önerebilir misiniz?

servis 3700 istemiş, ben ankarada bu işi yarı fiyatında altına orjinal parçalarla işçilik dahil hallettim. debriyaj seti değişimi öncesiyle sonrası fark etti baya. benim debriyaj da sertleşmişti , şuan oldukça yumuşadı. uzun zaman da ve azar azar sertleştiği için hissetmiyoruz alışıyoruz. ancak debriyajı yeni bir clio4 e binin bakın farka

Geri