7 dk!! 7 tane!!! trafik cezası

Sonunda süper uygulama başlamış.Son videoyu izledim.Işıkta normal hızlarda kalkıldığı için ceza yok ama yeşilde geçmek için son gaz geçen trafik magandalarına ceza kesiliyor , biri çıksa durabilecek mi.Resmi çekilen trafik hız kuralını ihlal edenler bundan sonra adam gibi geçerler.

Umarım tüm ülkemize yaygınlaşır.Gelişmiş ülkeler bu şekilde çözmüş ,böylece kimse itiraz edemez yok radar levhası yoktu sanki yoldaki hız limitini bilmiyormuş gibi.

Sen kurallara uyma sonrada devlete para lazım diye sızlan :) Neymiş bir kere hız sınırını geçmiş radar cezası yemiş sonra hakkıymış gibi ağlıyor , bir kere ceza yedik artık istediğim kadar ihlal edebilirim düşüncesi.

Çok güzel uygulama olmuş ,bakalım ceza yiyenler yine kural ihlali yapabilecek mi ?

Asgari ücret zammını trafik cezasıyla ödemek istemiyorsanız veya devlete para vermek istemiyorsanız TRAFİK KURALLARINA UYUN :) bu kadar basit.Son video da açık limiti aşmayanların resmi çekilmiyor .

Gelişmiş ülkeler bu durumu ceza ile değil EĞİTİM ile çözüyor.Eğitim şart .
Bizim memlekette cezaların mantığı kaynak oluşturmaktan öteye gidemedi benim görüşüm.
(konu ile alakalı değil genel söylüyorum)

Gelişmiş ülkelerde ceza ile çözüyorlar :) bizdeki gibi eğitim vermelerine rağmen ceza ile çözüyorlar üstelik her ışık ihlali her hatalı parkta bile ceza kesiliyor.Onlarda şikayet mekanizması da çok iyi işliyor biz ise radar cezası yemesin diye hız yapanları sellektör ile uyarıyoruz :) Bizde uygulanansa genelde radar ve ışık ihlali biraz da hatalı park diyelim.

Çocuklara artık ilkokul çağlarında trafik bilinci aşılanıyor .Trafik dersi var çocuğunuza sorun benim ki hepsini sayıyor :), ehliyete artık stajerlik gibi faydalı uygulama getirildi ömürboyu ehliyet yok artık :eyv yurtdışındaki gibi artık belli aralıklarla gerekirse yeniden sınavlarla verilecek ,sağlık raporu yeniden almak gerekecek bunlar yurt dışında yıllardır uygulanıyor bizde ise çoğunun devlete para lazım dediği uygulamalar.

Ama denetlemezsen istediğin kadar eğit ,eğitim ver .Diğeri uymuyor nasıl olsa yakalanmıyor diye bu sefer eğitimli de uymuyor yani ceza şart bu insanoğlunun doğası ,Türk Alman değil.Amerikada yüzlerce kişi sarhoş sürücüler yüzünden yaya geçinde aşırı sürat yüzünden ışık ihlalleri yüzünden ölüyor.

Ankaraya Yapılırsa Yeminlen 22 Km/H Geçmeyeceğim Sol Şeridi Bırakmadan :D :silah

Geri