50 Kuruş yakan Toros

Seni yakalamışken arabayı da değiştirselermiş güzel olurmuş,kafalarına eseni değiştireceklerse yanmışsın kardeşim...
haklısın Ustam izmirde gidebileceğim hem torosdan hem gaz ayarından anlayan bi usta tavsiyeniz var mı ?

Aynı sorun bendede var geçen gün Aygazdan 20 tl lik gaz aldım 35 km. gittim.Yani km ye 57 kr yakmışım.Halbuki bundan bir ay önce yaptığım ölçümde ise 31 kr ölçmüştüm.Ama help Sheelden almıştım.Yağımda 20*50 .Hatta bugün değiştirdim, yaz kış da 20*50 koyuyorum.Bu fark Aygaz olduğu için mi yoksa soğuklardan mı oldu anlamadım...Zira çok kez yptığım ölçümlerde en uzun mesafeleri hep shelle gazla yapmıştım.

bende aygaz kullanıyorum değiştirmediğim yeri kalmadı karbüratör temizliği yapıldı bujiler ve platin meksefe de değişecek haftasonu bakalım.. sonra tekrar ayara girecek ondan sonra ölçüm yapıcam.. yine düzelmezse satmayı düşünüyorum emektarı..

Araçta benzin bulundurup bir iki km yi benzin ile gidip ısındıktan sonra lpg ye geçirmeyi denediniz mi?
Ve kısa mesafe mi yapıyorsunuz?

Bu arada aygaz yerine Bp kullanmanızı tavsiye ederim.

Araçta benzin bulundurup bir iki km yi benzin ile gidip ısındıktan sonra lpg ye geçirmeyi denediniz mi?
Ve kısa mesafe mi yapıyorsunuz?

Bu arada aygaz yerine Bp kullanmanızı tavsiye ederim.

benzin epeydir kullanılmadığı için denemedim ama depodan başlayarak benzin sistemini aktif hale getircem.. bide öyle deneyeyim..

Bugün usta ile görüştüm, bu soğuklarda bütün araçlar çok yakıyor.Bu normal dedi.Kısa mesafeleri benzinde binmemi tavsiye etti.Birde öye deneyecem bakalım.

Dün ustamın tavsiyesi ile Ünüvar buji kablo takımı taktım.Şu anda bir sıkıntı yok.Ayrıca sübap ayarı yaptırdım.Gaz ayarını , rölantisini avans ayarını yaptırdım.10 tl.lik gazla 40 km gittim.Bugünda fulledim, bir daha uzun uzun ölçeceğim, bakalım ne olacak.

nerede yaptırdınız siz. ben koca izmirde ustasını bulamadım, haftanın 5 günü işe gidip geliyorum mecburen kullanıyorum, 50-55 kr arası yakıyo halen biraz elim para görünce satıp enjeksiyonlu bişey almayı düşünüyorum..bıktırdı resmen..

Bende 1.4 sw var tüpte yazın 25 krş kısın 30 krş yakıyor çok fazla senin

lpg gaz ayarını yaptırırsanız sorun çözülür bence 25 krş a kadar normal ama bu çok fazla. 10-20 tl arası bi parayla halledebilirsiniz.

Geri