205 60 16 lastik yerine 205 55 16 lastik

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mdozkaya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mdozkaya

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
12 Ara 2015
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
Puanları
0
öncelikler herkese merhaba. yeni bir renault fluence kullanıcısıyım. elimde önceki aracımdan kalma 205 55 l6 lık kış lastikleri var. ben bunları aracıma taktırsam ne gibi sıkıntılar olur. biraz araştırdım ama bi sonuca varamadım. ibrelerde sapma, yakıtta farklılık felan olur deniyor. sizinde fikrinizi almak istedim.
 
O kadar ebat farkinda bi sıkıntı yasatmaz.
 
lastik hesaplama programlarından birinde -%3 çıktı fark. 2.5 den fazlasını önermiyoruz yazıyordu..farkedermi..durduk yere masraf etmeyelim şimdi.
 
Ben bu sekilde kullaniyorum. Problem yok.. Hatta artisi var. 55-16 lar piyasa cok oldugundan uygun fiyat oluyor.. Avrupada 55 yanak burada 60 yanak..
 
Bugun kis aldim 55 yanak petlas . Gayet konforlu . 55 yanak yaz var ayrica..
 
Bugun kis aldim 55 yanak petlas . Gayet konforlu . 55 yanak yaz var ayrica..

teşekkür ederim. tecrübe ile sabit bir sonuç ortada ise kullanmakta sakınca yoktur. zaten tüm kış boyu taş çatlasın 3000 km yol yapar..herhalde yaz içinde yeni bişey alırım. yazın çok yol yapıyorum.
 
Sıkıntı olmaz...
 
Geri
Üst