Aslında bunun sebeplerinden biri, bu tarz ekipmanların çok çok pahalı olması ve insanların ulaşamaması... Elbetteki hiç biri, insan hayatından daha pahalı değil ancak devletimiz keşke en azından kış lastiğinde bir kdv indirimine vs. gitmiş olsa ve fakiri zengini orta hallisi herkes üşenmeden erinmeden alıp takabilse güzel bir jest olurdu... maalesef ülkemizde her şey çok pahalı ve insan hayatı da çoğu zaman ilk sırada gelmiyor. halbuki geçtim insan hayatını, kimsenin burnunun bile kanamadığı çok küçük çaplı kazalarda dahi, tamponun ve farın bile kırılması zaten kış lastiğine ödeyeceğiniz ücreti fersah fersah geçecektir. insanları bu şekilde bilinçlendirmek daha doğru bana göre.
Zaten asıl konu bana göre, kış lastiği kullanım zorunluluğu yine konulmalı ama her şeyden önce insanların neden kış lastiği takması gerektiği konusunda yeterince bilgisi olması sağlanmalıdır. yani insanlar yaz lastiği ile kar üzerinde gezmeyi kendileri istemiyor olmalıdırlar. bu sayede bir şekilde aracına kış lastiği takamayan kişiler de araçlarıyla çıkmamayı tercih ederler. tehlikeyi en iyi engelleme yöntemi insanlara yasak koymaktan evvel bilinç sahibi yapmaktır.
Zaten asıl konu bana göre, kış lastiği kullanım zorunluluğu yine konulmalı ama her şeyden önce insanların neden kış lastiği takması gerektiği konusunda yeterince bilgisi olması sağlanmalıdır. yani insanlar yaz lastiği ile kar üzerinde gezmeyi kendileri istemiyor olmalıdırlar. bu sayede bir şekilde aracına kış lastiği takamayan kişiler de araçlarıyla çıkmamayı tercih ederler. tehlikeyi en iyi engelleme yöntemi insanlara yasak koymaktan evvel bilinç sahibi yapmaktır.