Geçmiş olsun inşallah aracınız çok hasar almamıştır. 2011 yılında araba ararken EDC ve DSG şanzımana güvenmediğim için manuel vites aldım şimdi forumu okuyunca iyi bir karar verdim diye düşünüyorum 🤔 saçma olabilir ama dizel arabalarda sanki biraz daha mı problem var acaba dizel motor ve turbo şanzımanı yorabilir mi
7 yıl önceyi düşünürsek kararınız bana makul ve anlaşılır geliyor. o dönemlerde dsg, bir çok kullanıcısını mekatronik arızasıyla uğraştırıyordu (birisi de kardeşim çok parası gitti değişimine). edc içinse: 7 yıl önce yeni çıkan üründü birçok kullanıcı (bende dahil) 1-2 yıl piyasa performansını görüp sonra karar vermek ister
Konuya sonradan dahil oldum kusura bakmayin ancak 2012 model megane sporttourer 1.5 dci edc aracim var 164.xxx kmde sanzimanla bugune kadar herhangi bir sorun yasamadim ve kanimca otomatik sanzimanli bir arac kullanmak manuel sanzimanli bir araca gore daha zor ve ozen isteyen bir is. Bazi puf noktalari var bunlara dikkat etmek gerek bence (yokusta,yogun trafikte v.s.).
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
adınıza sevindim, umarım uzun yıllar daha sorunsuzca hizmet eder. memnun olanların da kendini ifade etmesi, paylaşım yapması güzel, böylece konu zenginleşiyor
(kendime öz eleştirimdir: sanal dünyadaki yorumlara baş vurduğum oluyor. abartılı övmeler, düşüncesizce yere vurmalar, mantıklı-tarafsız-gerçekçi-yorumlar.... vs hepsiyle karşılaşıyorum. karar alırken yorumları tartıyorum. hangi tarafın sesinin çok çıktığı/yükseldiği benim için önemli değil. önem verdiğim yorumların mantıklı gelip gelmemesi. sonrasında konuyu tartıya koyup kararımı veriyorum)
şu anki aracım manuel, otomatiğe geçme durumum olunca tercihim büyük ihtimal tork konverktörlü olacak gibi. kardeşlerim (vw ve ford) çift kavramalı araçlarının arızalarıyla çok uğraştılar. bunlar demek değildir çift kavramaların hepsi arıza verir, çift kavrama kullanıp memnun olan çok kişiler var.....
sonuç olarak; kimin başına ne gelirse onu tecrübe ediyor. dili yanan temkinli yaklaşıyor, memnun olan hoşnutluğunu yaşıyor