2005 dinamik 1.5 DCI yağ yakma

Hangi renk duman atıyor? Mavi mi? Siyah mı?
Edit: Beyaz dumanı şimdi fark ettim. Yağ yakmayla ilgisi yok. Beyaz duman soğutma suyunun silindire kaçtığını gösterir. Conta yanmışa benziyor.
Yağ damlamasının sebebi yakın zamandaki yağ değişimi olabilir. Yağ filtresini sökerken akan yağ uzun bir süre damlar. Ayrıca yağ eksilttiğini göstergeden veya çubuktan anlarsınız.

Mavi dumanı sadece benzinliler atıyor diye biliyorum? Yoksa yanlışmı biliyorum?

Terletme yaptığı ve nadir damlattığı için değiştirmeye gerek olmadı. Gözle görülür eksiltme varsa değiştirmek gerekir keçeyi de sizin enjektörün durumu pekte iyi gözükmüyor. Hiç yağ çubuğunu çekip hava veya duman geliyormu çubuğun deliğinden baktınızmı?
O belli zaten aracim yag yakiyor. Ama su an icin yag eksiltmeyi en aza indirgemek. Yag yakmasi sorun deil ama yag akitiyor zoruma gidiyor :)

LG-K430 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

O belli zaten aracim yag yakiyor. Ama su an icin yag eksiltmeyi en aza indirgemek. Yag yakmasi sorun deil ama yag akitiyor zoruma gidiyor :)

LG-K430 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

O keçeyi değiştirin gitsin o zaman :) ön ve arka keçe olarak değişiyor ama ön ve arka keçe hakkında pek bilgim yok

Benzinli motorda mavi duman bildiğimiz mavi renkte olur. Dizelin mavi dumanı grimsi renktedir (beyaz ve mavi karışık). Beyaz duman dediği de muhtemelen grimsi renk. Yalnız keçelerden kaçırması ile yağ yakması farklı gibi duruyor. Yağ eksiltmesi keçelerden olabilir; gördüğü duman da bildiğimiz conta yanığı beyaz duman olabilir. Sabah ilk çalıştırmada beyaz/grimsi duman ile herhangi ilk çalıştırmadaki beyaz/grimsi dumanın nedeni de farklı olur. Sabah ilk çalıştırmadaki beyaz duman silindir içine kaçan su, herhangi ilk çalıştırmadaki grimsi duman yağ yakması olabilir. En iyisi birkaç ustaya durumu anlatıp görüş almak. Sabah ilk çalıştırmada oluyorsa bunu ustaya anlatmak da işe yaramaz. Belki videosunu çekebilir.

Geri