2005 1.2 Clio Benzin & LPG alınır mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan saho
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

saho

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar tekrar konu açıyorum kusura bakmayın lütfen. Bu arabayı satan kişi, 20.000 TL'e bize bırakıyor.KM'si çok iyi. değişen yok.kaza yok.sürtmeden dolayı sağ iki kapıda sadece boya varmış. Lpg olması o kadar kötümü değil mi bilemedim ? Kafamı kurcalayan tek şey LPG :( lütfen yardım edin.

araba linki
https://www.sahibinden.com/ilan/vas...inden-2005-model-clio-lpg-li-291852933/detay/

yani yarın arabayı görmeye gidebiliriz. alabilme ihtimalimiz yüksek. ne diyorsunuz acaba ?

o paraya dizel alsanıza ? 2005 185bin km de dizel aracı 18,5 a satmıstım takas fiyatı tabi 20 ye alabilirsnz beklerseniz

o paraya dizel alsanıza ? 2005 185bin km de dizel aracı 18,5 a satmıstım takas fiyatı tabi 20 ye alabilirsnz beklerseniz

Hocam, dizel motorlar 180 binden sonra felan fazzla ömrü kalmıyor diye duydum. Bana masraf çıkartmasından korkuyorum.

Hocam, dizel motorlar 180 binden sonra felan fazzla ömrü kalmıyor diye duydum. Bana masraf çıkartmasından korkuyorum.

ben aldıgımda 175 flndı 2 kere yağ değişimi yaptım araç süperdi ama şans işi tabiki varsa tanıdıktan veya arabayı bilen birinden alın şimdiden hayırlı olsun 1.2 clio4 var bnde dizel e göre hızlanması fln güzel ama fazla yakıyor tabi 30krs yakıyor :(

hocam birde yaşım çok genç olduğu için, dizellere baktım genelde hep clio alizelerden var sedan kasa. tipime gitmiyor. hatchback daha güzel. bu araba çok bakımlı felan tek sıkıntım lpg takıldığı için ileride sorun çıkarır mı çıkarmaz mı acaba ?

hocam birde yaşım çok genç olduğu için, dizellere baktım genelde hep clio alizelerden var sedan kasa. tipime gitmiyor. hatchback daha güzel. bu araba çok bakımlı felan tek sıkıntım lpg takıldığı için ileride sorun çıkarır mı çıkarmaz mı acaba ?

Lpg Benzinden daha temiz bir yakıttır. Lpg den korkmanıza gerek yok sadece bagajda tüp yer kaplayacak. Uzun yola çıktığınızda yakıt dan yaklaşık %25 tasarruf edeceksiniz. Patlayacak gaz sızdıracak diye korkuyorsanız tüpün üzerinde, motor kısmında selonoid valfler var gaz kaçağı olduğu zaman gazı keser ;) tek yapmanız gereken sıcak havalarda gaz tankını fulllememeniz ve aracınızı güneşin bağrında bırakmamanız. En son çare hiç gaz almayın Benzinle kullanın :)

Dizele gelince aracın motoru 180 - 200 ü devirdikten sonra ne yapacağı belli olmaz tamamen şansa kalmış. Enjektörler bozulur 1500 lira öder yenisini alırsınız, Turbo gider 1000-2000 tl ödersiniz Motor gider 5000 den başlar 7000 e kadar masraf çıkartır tabi ondan sonra sağlıklı olurmu orası mechul.. Dizel alacaksanız sıfır alın ;)

Lpg de çok olsa LPG enjektörleri bozuluyor oda 2 3 senede veya 30.000 50.000 km de zaten 4 tane enjektör 100 - 200 TL arası ;)

Sizin bu yaştaki arabada takip edeceğiniz tek şey araç kullanırken gözünüz arada sırada hararet göstergesinde olsun, yağını suyunu 2-3 günde bir aklınıza gelince kontrol edin. Geçmişini bilmiyorsanız Triger kayışını değiştirtin Uzun yıllar sizi üzmeyecek parçası bol tamiri ucuz bir araç ;)

Birde ilandaki araç gayet düzgün yakından görmek lazım özellikle KM sini sms ile sorgulatın oldukça düşük.

Geri